Dansontmoeting in en met St. Petersburg

vr 8 nov 2019

Op 10 november gaat een bijzonder uitwisselingsproject van start: Drie dansers van Conny Janssen Danst verblijven met Davide Bellotta een week in St. Petersburg, Rusland om daar met dansers van Kannon Dance aan de slag te gaan, van elkaar te leren en samen nieuw werk te ontwikkelen.
Foto boven: Fratello|Sorella van choreograaf Davide Bellotta tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2019. Foti: Salih Kiliç.

Het resultaat van de samenwerking wordt getoond in Sint Petersburg op 16 november en in Rotterdam op 1 december. In Rotterdam vinden de presentaties plaats in de Krijn Boon Studio direct na de nieuwe voorstelling KIEM van Conny Janssen Danst. U ziet o.a. Fratello | Sorella gedanst door Ian Ancheta, Romee van de Meent en Chanel Vyent. Bovendien worden de resultaten van de ontmoeting met de Russische dansers in St Petersburg getoond. Voorafgaand aan de presentaties licht Davide Bellotta de samenwerking toe.

Zondag 1 december, aanvang 16.15u
Krijn Boon Studio / Theater Rotterdam
Toegang €9,- / €11,-, tickets via deze link
I.c.m. een ticket voor KIEM (diezelfde middag te zien, om 14.30 uur in de grote zaal): €5,-

Achtergrond:
Samen School Maken

Deze dansontmoeting maakt deel uit van het project ‘Samen School Maken‘. Rotterdam en St Petersburg zijn sinds 1984 zustersteden en hebben in de afgelopen jaren de stedenband aangehaald, met name op cultureel gebied. Van street art, jeugdtheater, jonge musici naar een intensief programma van moderne dans en inclusief theater.
In dit najaar laten Conny Janssen Danst, Codarts en Theater Babel zien hoe waardevol de samenwerking is met toonaangevende Petersburgse culturele instellingen als Kannon Dance, de Boris Eifman Academy en het Alexandrinsky New Stage Theatre. Ze vinden elkaar in de behoefte om kennis uit te wisselen en elkaar te helpen in de opbouw van lesprogramma’s, methodiek en didactiek.

Samen School Maken’ is de titel van het programma dat ontwikkeld wordt in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat Generaal in St Petersburg. ‘Samen School Maken’ betekent dat de dansers en acteurs van de toekomst leren van het beste uit werelden die vaak worden gescheiden, maar juist zo veel overeenkomsten blijken te hebben.

Workshop tijdens een eerdere uitwisseling met dansers van Kannon Dance in 2016, foto: Jiske van Straaten
|Foto: OPEN Rotterdam

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst