Over Conny Janssen Danst

CONNY JANSSEN DANST, gevestigd in Rotterdam, is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland.

Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat breed bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin hoogkwalitatieve dans altijd centraal staat. De thematiek van de grote stad vormt een belangrijke voedingsbodem. Conny Janssen is specialist in het creëren van voorstellingen op locatie: van schouwburg tot fabriekshal, van kerk tot parkeergarage. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals. Daarnaast is Huis Conny Janssen Danst, de thuishaven van het gezelschap op Katendrecht, een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, krachtig en ontroerend. Haar danstaal staat niet op zichzelf maar vloeit samen met een geraffineerde muziekkeuze, vormgeving en belichting. Daarbij kenmerkt haar werk zich door een veelzijdigheid die voor zowel haar dansers als haar publiek iedere keer een onvoorspelbare ontdekkingstocht blijkt te zijn. Zij versmelt haar soepele, virtuoze danstaal met de persoonlijke kwaliteiten van haar dansers. Haar dansers staan daardoor op het toneel als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd.

Conny Janssen Danst wordt in het kader van het kunstenplan 2021-2024 gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en ontvangt structureel subsidie van de Gemeente Rotterdam. Het gezelschap beschikt over twee eigen studio’s en kantoorruimten in Huis Conny Janssen Danst op Katendrecht: een bruisende plek waar niet alleen de eigen voorstellingen ontwikkeld, gerepeteerd en gepresenteerd worden, maar ook dagelijks lessen voor dansprofessionals worden aangeboden en volop ruimte is voor talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen.

 

Contact

Conny Janssen

Artistiek Directeur

Bel 010 452 99 12

Jeroen van Breugel

Zakelijk Directeur

Mail Jeroen Bel 010 452 99 12

Meer Conny Janssen Danst

Team

Maak kennis met ons team

Lees meer

Huis

Huis Conny Janssen Danst

Lees meer

Talent

Kans voor ontwikkeling

Lees meer