Unman © Martijn Kappers

Unman

Patricia van Deutekom|De Parade Rotterdam, Den Haag & Utrecht

26 jun - 11 aug 2024

Speeldata

Utrecht De Parade

Voorstelling

Voor Unman, één van de drie DANSLOKAAL bijdrages uit 2023, deed Patricia van Deutekom met vier dansers van Conny Janssen Danst onderzoek naar mannelijkheid en vrouwelijkheid, naar eigenschappen, gedragingen en voorkeuren toegeschreven aan verschillende genders. De dansers maken zich los van het vaste stramien, los van verwachtingen, maar verlangend naar houvast. Het resultaat? Een krachtmeting in dans die zich afspeelt in een wereld waar broederschap en wantrouwen elkaar ontmoeten en aftasten. Waar kracht samenspeelt met kwetsbaarheid.

In het jaarlijks terugkerende DANSLOKAAL geeft Conny Janssen Danst in samenwerking met partners uit de danswereld ruim baan aan beginnende dansmakers. Patricia van Deutekom – artistiek leider van LAVA Collective – kreeg in de editie van 2023 de kans deze nieuwe choreografie te ontwikkelen. Unman is een spannend en intrigerend statement waarin van Deutekom de breekbare balans vindt tussen duwen en dansen, vallen en vangen, aaien en graaien.

Na het succesvolle DANSLOKAAL debuut, toerde Unman dit voorjaar al door Nederland in de doublebill Homme. In de zomer van 2024 duikt Unman op tijdens Theaterfestival De Parade!
– Rotterdam (26-30 juni)
– Den Haag (5-9 juli) (de voorstelling op 9 juli is wegens de weerswaarschuwing geannuleerd)
– Utrecht (7-11 augustus)

© Martijn Kappers
Unman | © Martijn Kappers
© Martijn Kappers
Unman © Martijn Kappers
© Martijn Kappers
Van Deutekom vindt de breekbare balans tussen duwen en dansen, vallen en vangen, aaien en graaien. Met Unman lijkt gastchoreograaf Patricia van Deutekom zich goed thuis te voelen bij Conny Janssen Danst. De Volkskrant
Patricia van Deutekom zet met het kwartet Mia Bourhis, Davide Carraciola, Pommelien van Hees en Mattia Trematerra een spannend en intrigerend statement neer. Theaterkrant

Trailer

Patricia van Deutekom over DANSLOKAAL 11

Credits

Choreografie

Patricia van Deutekom

Dans

Mia Bourhis Davide Caracciolo Sara Mistrorigo Mattia Trematerra

Muziek

Richard van Kruysdijk

Gerelateerd

DANSLOKAAL 11

voorstelling

Lees meer

Actueel

Conny Janssen Danst op de Parade

Een zomer vol dans

Dit was DANSLOKAAL 11

Maker in DANSLOKAAL 11: Patricia van Deutekom