Photo ©Rob Hogeslag

D NO BODY installed

Dario Tortorelli|De Parade Amsterdam

16 - 20 aug 2024

Speeldata

18:00 uur

Amsterdam De Parade

Voorstelling

Dario Tortorelli (artiestennaam: DIVEinD) liet zich in 2015 voor deze solo performance voor danser Adi Amit inspireren door de flamboyante stijl van glamrock en popidolen die spelen met identiteit en gender, zoals David Bowie, Madonna en Michael Jackson. In een krachtige choreografie transformeert Amit van object naar mens in een subtiele, maar trefzekere verbeelding van het begrip gender.

Achtergrond
In het jaarlijks terugkerende DANSLOKAAL geeft Conny Janssen Danst in samenwerking met partners uit de danswereld ruim baan aan beginnende dansmakers. Dario Tortorelli – alias DIVEinD – kreeg in de editie van 2015 de kans dit werk te ontwikkelen. Negen jaar na het ontstaan van de solo bekijkt Dario het werk door de ogen van nu en verbindt het met dragkunstenaarschap: de transformatieve kracht van loskomen van onze dagelijkse zelf. Drag als middel om vrijheid uit te drukken waarin we zelf kiezen hoe we onszelf aan de wereld laten zien. Met de zekerheid niet meer terug te keren naar wie we waren.

Na het succesvolle DANSLOKAAL debuut van D NO BODY installed, toerden Dario en Adi met de solo door Europa en was deze o.a. te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen, Motel Mozaïque en in Bassano del Grappa. In de zomer van 2024 duikt D NO BODY installed op tijdens Theaterfestival De Parade in Amsterdam (16-20 augustus).
>> Tijden & tickets binnenkort via deze website en de website van De Parade.

D NO BODY CH#2 (ADI), choreografie: Dario Tortorelli, danseres: Adi Amit. Foto: Rob Hogeslag
De krachtigste choreografie wat betreft concept, taal en uitvoering. De Volkskrant
Het is een poging om het lichaam te vangen in een onsterfelijk beeld en het geweldig effect wordt verkregen door het gebruik van stroboscopisch licht. Danskrant

Trailer

https://vimeo.com/197129584

D NO BODY serie
Dit werk is en blijft onderdeel van de serie “D NO BODY”, waarin Dario het concept van identiteit als een continu proces van transformatie onderzoekt. De serie bevraagt het idee van statisch blijven en benadrukt de steeds evoluerende aard van identiteit en de vloeibaarheid van menselijke expressie.
>> Bekijk hier de website van DIVEinD.

Credits

Choreografie

Dario Tortorelli

Performance

Adi Amit

Kostuum- en decorontwerp

Dario Tortorelli

Lichtontwerp

Remko van Wely

Co-productie

‘D NO BODY installed’ is gemaakt in co-productie met Conny Janssen Danst en Ward/waRD – Ann Van den Broek

Gerelateerd

Maker in VERS&GERS: Dario Tortorelli

Te zien van 13 t/m 16 juni: D NO BODY reinstalled

Lees meer

D NO BODY installed

voorstelling

Lees meer

DANSLOKAAL 3

voorstelling

Lees meer

Zwaan nominatie voor Adi Amit

nieuws

Lees meer

Adi Amit

medewerker

Lees meer