Foto © Martijn Kappers

Another Moment Ago

Marta & Kim|De Parade Rotterdam, Den Haag & Utrecht

26 jun - 11 aug 2024

Speeldata

Rotterdam De Parade

Voorstelling

Den Haag De Parade

Voorstelling

Utrecht De Parade

Voorstelling

In een choreografie voor drie dansers smelt het Noors/Nederlandse makersduo Marta & Kim circus en dans samen tot een beleving van vertragen, versnellen, in- en uitzoomen om zo momenten in tijd te vangen. Reizen we in onze gedachten naar de toekomst of blijven we in het verleden dwalen?

In het jaarlijks terugkerende DANSLOKAAL geeft Conny Janssen Danst in samenwerking met partners uit de danswereld ruim baan aan beginnende dansmakers. Het Nederlands/Noorse duo Marta & Kim werd in 2023 door Dansateliers naar voren geschoven en kreeg zo de kans in samenwerking met de professionele dansers van het Rotterdamse gezelschap een nieuwe choreografie te ontwikkelen.

Another Moment Ago is in de zomer van 2024 in wisselende casts te zien op Theaterfestival De Parade in:
– Rotterdam (26-30 juni)
– Den Haag (5-9 juli)
– Utrecht (7-11 augustus)
> Tijden & tickets binnenkort via deze website en de website van De Parade.

© Martijn Kappers
© Martijn Kappers
© Martijn Kappers
© Martijn Kappers
Foto © Pien Düthmann
Repetitie voor Another Moment Ago uit DANSLOKAAL 11. © Pien Düthmann

Another Moment Ago
Hoe we tijd ervaren, hangt af van het moment en waar we ons bevinden. Another Moment Ago duikt in onze beleving van tijd. Is tijd iets persoonlijks, een collectief gevoel, of bepaalt ons bewustzijn het ritme?

Ontegenzeggelijk acrobatische figuren die het risico van bepaalde configuraties verhogen, waardoor die een gevaarlijk randje krijgen in deze beheerste en fraai samen ademende uitvoering. Theaterkrant.nl
Deze choreografie verbeeldt het begrip [‘verbinding’] op behendige wijze: elk onderdeel van deze ketting kan het voortouw nemen en afwisselend kan elke danser tot last, steun, hinderpaal of basis voor de ander worden. Theaterkrant.nl

Trailer

Marta & Kim over DANSLOKAAL 11

Over de makers: Marta & Kim

Marta en Kim zijn een Nederlands/Noors duo, dat circus en dans combineert. Ze verdiepen zich in menselijk contact, dat de basis vormt voor hun partnerwerk. Ze spelen met schijnbaar onmogelijke figuren die tot de verbeelding spreken, terwijl ze de fragiliteit van het mens-zijn nooit uit het oog verliezen.

Marta Alstadsæter (Noorwegen, 1990) en Kim-Jomi Fischer (Nederland, 1985) werken sinds 2016 samen als performers en makers. Sinds 2017 werkt het duo onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Daarnaast werken ze samen met Dansearena Nord en het Arctic Arts Festival, waardoor ze sterke banden met Noorwegen hebben.

Lees meer over Marta & Kim

Credits

Choreografie

Marta & Kim

Dansers

Tommy Heeffer Kenji van Nieuwenhuizen Enorah Schwaar Pedro Correia

Muziek

Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) / Mastering: Marlon Wolterink

Co-producent

Dansateliers

Gerelateerd

DANSLOKAAL 11

voorstelling

Lees meer

Actueel

Makers in DANSLOKAAL 11: Marta & Kim