Davide Bellotta (35)

Choreograaf

Davide Bellotta (Italië, 1986) danst sinds 2010 bij Conny Janssen Danst en verkende het choreografenvak voor het eerst als maker in Zwitserland. Daar choreografeerde hij voor de multidisciplinaire locatievoorstellingen ANDERS LANDEN (2009), MIDSUMMERNIGHTSDREAM (2010) en BLUEBEARD (2011). Davide vervolgde zijn werk als choreograaf voor Conny Janssen Danst met DANSLOKAAL 2 (2014/2015). In 2016 creëerde hij samen met singer-songwriter iET de voorstelling CLARITY.

Het creëren van dans ziet hij als de ultieme vrijheid voor het uitdrukken van zijn ideeën. Belangrijk voor hem is om het publiek zijn visie te laten ervaren, waarbij er ruimte blijft voor de eigen interpretatie. Davide is naast maker en danser ook muzikant en filmmaker. Hij is de oprichter van ThreeHands, een bedrijf dat videoclips, commercials, muziekcomposities en visuals maakt.

We stelden Davide 3 vragen over zijn werk in DANSLOKAAL 5. Lees hier de antwoorden.

Nationaliteit

Italiaans

Bij Conny Janssen Danst sinds

01 NOV 2010

Opleiding

Centro Internazionale Danza e Spettacolo Opus Ballet

Davide maakt(e) bij Conny Janssen Danst choreografieën voor:

PHOBIA (2018)
DANSLOKAAL 5 (2017)
DANSLOKAAL 2 (2014)

Werkte eerder aan

Dance Company Therater St.Gallen, Albrecht Koenigsfelder-festspiel, Cornelia Huber & Co., Internationale Opernwerkstatt, De Movers, Dansateliers, Conny Janssen Danst

‹ Terug
Meer informatie
Davide Bellotta

Choreograaf www.davidebellotta.com/

NL