Dans kijken thuis #9: we love Rotterdam

vr 5 jun 2020

In 2018 werkten we met filmmaker Davide Bellotta, de dansers en met partners uit Rotterdam aan een reeks dansfilms: CONNY JANSSEN DANST loves ROTTERDAM.  Elke film staat een duet uit het repertoire van Conny Janssen op een kenmerkende plek in Rotterdam centraal. Bovendien worden de dansers elke film door een Rotterdamse ontwerper of stylist gekleed. Het camera- en montagewerk is in handen van de jonge filmmaker, danser en choreograaf Davide Bellotta.

Vanaf nu is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te doen voor het online bekijken van onze films en voorstellingen. We zijn blij met elk bedrag. Ook leuk: word Vriend!

CONNY JANSSEN DANST loves ROTTERDAM
Deel 1 is gemaakt in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen en ontwerpster Daisy Kroon.
Met een hoofdrol voor dansers Mariko Shimoda en Remy Tilburg en de sculptuur Apollo van kunstenaar Olaf Nicolai.

Het 2e deel is een duet van Adi Amit en Martijn kappers, opgenomen in samenwerking met bar/restaurant/terras Aloha, het laboratorium voor circulaire processen BlueCity, en MARGREETH OLSTHOORN:

In het derde deel van de reeks zien we Tu Hoang en Liza Wallerbosch een reis maken door Diergaarde Blijdorp, gestyled door Nen Xavier.

Door dans op deze manier in de stad te laten zien, wil Conny Janssen Danst het talent en de architectuur waar Rotterdam zo rijk aan is omarmen. Uit liefde voor de stad die voor Conny Janssen een enorme bron van inspiratie vormt. We hopen in de toekomst nieuwe films aan de reeks toe te kunnen voegen. Laat uzelf inspireren door de locaties en brengt u vooral – nu het weer kan – binnenkort een bezoek aan deze mooie plekken!

CREDITS
CONNY JANSSEN DANST loves ROTTERDAM
Camera & montage: Three Hands | Davide Bellotta
Choreografie: Conny Janssen in collaboration with the dancers
Muziek: Thierry Castel, iET, Budy Mokoginta, Keimpke Zigterman, Davide Bellotta

Productie: Jenny Konings
Repetitor & 2e camera: Erik Spruijt
Assistent styling: Michelle Bauer
Eindredactie: Ellen Geijs

Morgen weer een dansvoorstelling of filmavond op de bank?
Eerder deelden we al de registraties van locatievoorstellingen COURAGE (2016) , MIRROR MIRROR (2014),  en HOW LONG IS NOW (2012) en de registratie van INSIDE OUT (2018), RUIS (2009) en twee stukken uit DANSLOKAAL (’15&’16). Er zijn ook korte films te zien: HOMEportraits en Okame. Veel kijkplezier!

 

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst