16 Jun 2024: Workshop Sunday met Dario Tortorelli

Gepost op: vr 14 jun 2024

Workshop Sunday in HUIS Conny Janssen Danst: Dario Tortorelli geeft een workshop op zondag 16 Juni met de focus op ieders ‘inner child’

Programma: 11:00 – 14:00
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

Early Bird tarief*: €17,50
*Beschikbaar tot 7 dagen voorafgaand aan de workshop.

Standaard tarief: €25

Over de workshop: 
De workshop van Dario nodigt dansers uit om hun ‘inner child’ te ontdekken door middel van dans in een ruimte vol vreugde, ritme en beweging. Dansers gaan met deze elementen aan de slag en evolueren en beïnvloeden elkaar, wat leidt tot een climax die bewustzijn en vrijheid in het samenwerkingsproces bevordert. Het doel is om opnieuw verbinding te maken met anderen en de omringende elementen, waardoor harmonie ontstaat. Het onderzoek speelt met het centraliseren en decentraliseren van de menselijke figuur, waarbij traditionele perspectieven worden uitgedaagd. De dans bestaat uit een gesynchroniseerde keten van artiesten die als één geheel bewegen en het collectief vormgeven en belichamen. Dit proces verloopt op natuurlijke wijze, beïnvloed door toeval. Dansers werken aan snelheid, hartslag, ritme, ruimtelijk inzicht en momentum binnen een veeleisende bewegingsscore. De workshop nodigt uit tot verkenning van Dario’s creatieve aanpak, waardoor veelzijdigheid en waardevolle vaardigheden voor artiesten worden gestimuleerd.

Bio:
Dario Tortorelli heeft internationaal getourd en gewerkt als danser, choreograaf en dansleraar. Dario is momenteel gevestigd in Nederland, waar hen het gezelschap DIVEinD heeft opgericht.
Dario, geboren in Italië (1977), is opgeleid als klassiek en moderne danser. Van 1996 tot 2001 woonde Dario in Frankrijk, waar hun carrière begon bij het Jeune Ballet de Cannes en vervolgens bij het Ballet de Nice.
In augustus 2001 verhuisde Dario naar Nederland. Daarna werkte Dario als performer onder meer voor Introdans (Arnhem), Conny Janssen Danst (Rotterdam) en WArd/waRD – Ann Van den Broek (Antwerpen-Rotterdam).
Sinds 2012 wijdt Dario zich aan choreografisch onderzoek. In 2013 wint de choreograaf de Solo Dance Contest in Gdansk (Polen) en creëert After Nearly Land(e)scaping voor Conny Janssen Danst – (DANSLOKAAL 1 (2013)), gevolgd door D NO BODY Installed (DANSLOKAAL 3 (2015)).
In 2018 wordt Dario genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en plaatst het Duitse tijdschrift TANZ hen op een lijst van de 41 meest veelbelovende artiesten van Europa. Datzelfde jaar wordt zijn voorstelling D NO BODY 5 #transcending genomineerd in het jaarboek van de theaterkrant.nl, als de beste nieuwe voorstelling van het theaterseizoen 2017-2018 in Nederland.
Sindsdien vervolgt Dario als artistieke maker door het experimenteren en samenwerken van dans met andere disciplines. Recentelijk creëert Dario TRANSMOTION, een zintuiglijke performance waarin het publiek wordt ondergedompeld in een totaalervaring met dans, ruimtelijk ontwerp, live geluid en installatie.
Naast eigen creaties geeft Dario les, coacht en creëert voor verschillende dansacademies in Nederland (Codarts, Artez, Ahk, Fontys) en is gastdocent onder andere bij Conny Janssen Danst (Rotterdam), Scapino Ballet (Rotterdam), Introdans (Arnhem), Skånes Danstheater (Malmö) en Sally Dansgezelschap (Maastricht).

Transmotion (dance score)

De workshop is geïnspireerd het werk van Dario in deze video

Transmotion (solo)

De workshop is geïnspireerd het werk van Dario in deze video

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst