Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

do 23 nov 2023

Jeroen van Breugel wordt per 1 februari 2024 de nieuwe zakelijk leider van Conny Janssen Danst. Met Jeroen van Breugel kiest de organisatie voor een ervaren professional uit het Rotterdamse culturele veld. Een cultureel ondernemer die de succesvolle koers van het gezelschap kan uitbouwen en de inbedding van HUIS Conny Janssen Danst in het huidige dansklimaat verder kan verstevigen.

Jeroen van Breugel is momenteel werkzaam als zakelijk directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest waar hij zich succesvol heeft ingezet voor het verhogen van de eigen inkomsten, het vergroten van het publieksbereik en het optimaliseren van de interne organisatie. Daarvoor werkte hij jarenlang bij de Kunsthal als Hoofd Development en is hij als bestuurslid betrokken bij MaMA en de Vereniging Rotterdamse Fondsen. Ook was hij grondlegger van ikwashier010. Een stadsbreed platform dat nalaten aan de Rotterdamse kunst en cultuur onder de aandacht brengt. Naast een loopbaan in Rotterdam werkte Jeroen voor de Universiteiten van Oxford (VK) en Maastricht waar hij waardevolle ervaringen heeft opgedaan met internationale fondsenwerving.

Conny Janssen Danst vormt al meer dan 30 jaar een onmisbare schakel binnen het Rotterdamse én het Nederlandse culturele bestel. Met haar spraakmakende en innovatieve voorstellingen, haar voortrekkersrol bij talentontwikkeling en haar uitgesproken visie op culturele cross-overs is zij beeldbepalend voor de wereld van de moderne dans. Ik kijk ernaar uit om samen met Conny Janssen en het team, vanuit het prachtige HUIS Conny Janssen Danst op Katendrecht, mee te mogen bouwen aan de verdere toekomst van dit Rotterdamse icoon. Jeroen van Breugel

Artistiek leider Conny Janssen is met haar team en het bestuur verheugd over de komst van Jeroen als nieuwe zakelijk leider:

Met zijn expertise, energie en liefde voor het culturele veld is hij de gedroomde partner om samen te bouwen aan de nieuwe ontwikkelingen van het gezelschap en HUIS Conny Janssen Danst. Een toekomstbestendig huis dat staat voor verbinding, een platform voor ontmoeting, en de (inter)nationale dans community een thuisplek geeft. In Rotterdam, op Katendrecht, aan de Maas. Conny Janssen

Jeroen van Breugel volgt Rick Spaan op die – na acht jaar zakelijk leiderschap van Conny Janssen Danst – dit jaar begon als zakelijk leider van Het Zuidelijk Toneel. Tot de komst van Jeroen op 1 februari 2024 blijft Rick Spaan parttime betrokken bij Conny Janssen Danst.

Gerelateerd

Ellen Geijs

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio