Dansworkshops onder leiding van Conny Janssen i.s.m. straatvoetballer Soufiane Touzani

In samenwerking met het Chabot Museum werkt Conny Janssen Danst op dit moment aan het project ‘De Voetballer’, waarbij het gelijknamige beeld van Henk Chabot centraal staat.

Het vertrekpunt van het project is het bevorderen van het kijken naar kunst. Vervolgens wordt een link gelegd naar beweging, sport en dans. De hoofdvraag van het project luidt daarom: Kan het kijken naar kunst mensen in beweging brengen?

Het project bestaat uit twee delen: het voortraject en de dansworkshops. Het voortraject behandelt het kijken naar kunst, waarbij ‘De Voetballer’ steeds het referentiepunt is. Via workshops van docent Peggy Verzett leren jongeren uit Rotterdam Zuid nadenken over kunst. Door middel van tekenen, fotograferen, modelleren, en bewegen doen ze dit op een actieve manier.

De gemotiveerde jongeren gaan vervolgens samen met Conny Janssen aan de slag – geïnspireerd door het beeld De Voetballer. In vier workshops in de studio van Conny Janssen Danst wordt toegewerkt naar een choreografie met invloeden uit sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Straatvoetballer Soufiane Touzani – die de hele wereld rondreist om zijn skills te tonen – helpt haar daarbij!

Na de laatste workshop is er een opvoering voor vrienden en familie van de deelnemers. Ferry Ronteltap (filmmaker) zet zich in om alles op film vast te leggen en maakt hier een documentaire van, wederom genaamd ”De Voetballer”.

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL