Op 9 september jl. kwamen 45(!) leerlingen van MBO Dance Arnhem [opleiding dansdocent”> bij ons een kijkje nemen in de studio van Conny Janssen Danst.

Dit stond er op het programma:
– een workshop door één van onze vaste dansers Winston Arnon, waarbij een stukje uit de voorstelling LIFE-LIVE! werd aangeleerd;
– een praatje met artistiek leider Conny Janssen;
– de vertoning van een stukje uit de film BLANCO, waarbij de studenten konden zien hoe Conny Janssen werkt met haar dansers.

Benieuwd naar de ervaringen van de studenten? Zie hieronder een aantal reacties!

Brechtje: Het gaat er niet om hoe hoog je been kan of dat je de techniek goed beheerst, maar welk gevoel jij zelf in de dans stopt en hoe je dat kan overbrengen naar anderen.

Linda: Kijk om je heen want de wereld geeft je veel inspiratie.

Lotte: Met alleen een perfect dans lichaam kom je er niet, wel met fysieke mogelijkheden en met een goede kijk op de maatschappij.
Eva: Het gaat niet alleen om de technische kant van de danser maar vooral om de danser zelf!

Ansiót: Je gewicht speelt niet altijd een belangrijke rol in dans, het gaat erom wat jij over kan brengen naar het publiek.

Merel Franx: Wanneer je jezelf kwetsbaar opstelt en blijft uitdagen, zul je altijd blijven ontwikkelen.

Tatiana: Conny Jansen heeft mij met andere ogen naar de danswereld laten kijken.

Julia: Het gaat niet om hoe hoog je been kan, maar het gaat om wat je bij het dansen voelt en wat je de mensen om je heen mee geeft.

Sylvana: Wat het bezoek bij Conny Jansen Danst met mij deed was dat ik Conny Jansen als choreografe meer ben gaan begrijpen, doordat ze vertelde hoe ze aan inspiratie komt en door het stukje choreografie die we aangeleerd hebben gekregen.

Kevin: Als je echt iets wil bereiken, moet je hard werken en vechten maar dan kom je wel op je einddoel.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst