Van 10 t/m 13 mei kun je je in De Gouvernestraat laten onderdompelen in de ontdekkingstocht veel MEER dan RUIS. De Club van 20ers heeft het programma rond! Lees hieronder wat ze voor je in petto hebben. Want naast de voorstelling MEER RUIS en de inzet van SKVR-talenten, staat er nog veel meer creatiefs op je te wachten. Lees hieronder meer!
Donderdag 10 mei – 19.00-01.00 uur – mét afterparty!
Vrijdag 11 mei – 19.00-01.00 – mét afterparty!
Zaterdag 12 mei – 19.00-22.30 uur
Zondag 13 mei (matinee!) – 13.15-17.30 uur
Theater De Gouvernestraat
Tickets à €14,- via kassa@degouvernestraat.nl
MEER RUIS al gezien en wil je alléén de randprogrammering bezoeken? Dat kan! Kom gewoon langs, gratis!

DAGELIJKS
Flitsende entree
Een goed festival begint met… een foto van jezelf! Met MEER RUIS op de achtergrond wordt jouw bezoek vastgelegd. En houd je ogen goed open, want misschien vind je jezelf later op de avond nog wel ergens terug.

Onze weerspiegeling
Lift-installatie door Jessie Lansbergen
In de spiegel kijken wij allen dagelijks, het beeld dat wij zien is voor ons allen bekend. Maar wat gebeurt er als er ruis zit in dit beeld? Hoe kijken wij dan naar ons zelf? Staan wij er toch iets langer bij stil? En zet dit ons aan het denken?

De titel is geheim
Theater door Young Stage (SKVR)
Jongeren onthullen hun geheimen, maar wel met een verzoek aan de bezoeker: Vertel er niemand over. Als je het toch niet voor je kan houden, vertel het dan alleen aan iemand die een geheim kan bewaren! Maar zeg het liefst niets. Want als je een geheim met iedereen deelt, is het dan nog geheim?
Jonge theatertalenten van Young Stage spelen monologen en dialogen uit de voorstelling ‘De titel is geheim’.

Meer RUIS de tour!
Fotoexpo door Yoska Bosch
Wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de schermen van de voorstelling? En op het toneel worden natuurlijk de mooiste momenten gecreèrd. Yoska Bosch reisde mee met de dansers en legde MEER RUIS vast. Beelden van voor, tijdens en na de voorstellingen.

veel MEER dan Dans – Conny Janssen Danste, Danst, blijft Dansen
Expo 20 jaar Conny Janssen Danst door Anouk van Mil
20 Jaar, 43 voorstellingen, 81 dansers, 150 theaters, 15 landen, 350 kostuums, honderdduizenden bezoekers, 30 technici, 40 artistiek medewerkers, 26 organisatie medewerkers, 20 stagiaires, 1 film, 30 muzikanten, 48 publicaties en ontelbaar veel danspassen. Conny Janssen Danst is meer dan dans! In veel MEER dan DANS ga je terug in de tijd, op ontdekkingstocht door 20 jaar danshistorie.

De fRUISterruimte
Foto/Video-installatie door Shafelly Snijders en Yoska Bosch
Laat alle ruis even voor wat het is, en kom tot jezelf in deze huiskamersetting. Yoska Bosch portetteerde RUIS in het leven van de dansers. Wat ervaren de dansers uit de voorstelling als RUIS in hun leven en wat juist niet? Wat helpt hen om uit de RUIS te komen en wat creèert juist RUIS in hun leven? Je ziet het in deze ‘moving images’ die Shafelly Snijders daarvan creeèrde en hoort het met de audiotrack die ze erbij maakt. Wil je zelf nog wat ruis kwijt? Pak een stift, schrijf en prop!

Stop Motion Move
Animatie door Lieke van den Berge
Hoe zit het eigenlijk met jouw danstalent? Voor iedereen die zijn eigen dansmoves nu eens vast wil leggen, is er de Stop-Motion-Move corner. Doe je dancemove, ga vervolgens naar het toilet, en bij terugkomst wacht jouw een heus stop-motion-flipboekje van jezelf. Klaar terwijl je plast!

MEER RUIS
de voorstelling door Conny Janssen Danst, dansstudenten van Codarts en Ming’s Pretty Heroes
Do t/m za: 20.15 uur
Zo: 14.30 uur

MEER RUIS gaat de confrontatie aan tussen de krachtige eigen danstaal van Conny Janssen en de rauwe energie van een nieuwe generatie jonge, ongepolijste dansers van Codarts. De live muziek is in handen van Ming’s Pretty Heroes.

Let’s Dance
Afterparty (feestcommissie: Martine Bitter)
Na afloop van de voorstelling MEER RUIS is het tijd om – met een cocktail in de hand – jouw dansmoves uit de kast te halen. Verschillende DJ’s en muzikanten staan te popelen om de dansvloer te laten schudden. Kijk bij de SPECIALS wie er voor je klaarstaan.

Enjoy the fresh taste!
Sushi van IIZO
Op een lege maag kan niet gedanst worden, dus verzorgt IIZO tijdens veel MEER dan RUIS de lekkerste sushi. Houdt de rondgaande schalen in de gaten.

IIZO sushi café is een nieuw concept voor gezonde ‘fastfood’ . Het concept is uniek voor Rotterdam, Nederland en Europa. De lekkerste en verse sushi voor een betaalbare prijs en dat binnen enkele minuten gereed. IIZO biedt de mogelijkheid om plaats te nemen in het sushi café, maar uiteraard kun je het ook meenemen naar huis of kantoor.
www.iizosushicafe.nl

SPECIALS
DO 10 MEI
21.15 – 01.00 u / foyer
Afterparty met:
DJ Phantom, met zijn funky beats
DJ Stay Fun (HipHophuis), geen onbekende in de Rotterdamse scene.
VJ Emile Steginga. Let goed op, het kan zomaar zijn dat je jezelf nog herkent in de flitsende visuals van deze creatieve duizendpoot. www.emilesteginga.nl

(Schrik niet, wanneer de dansvloer wordt overvallen met een swingende DANCEFLOOR ATTACK. Shut up and let me go!

VR 11 MEI
20.15 u / grote zaal
SKVR danstalenten
Onder leiding van Conny Janssen Danst danser Winston Arnon studeerden 20 danstalenten van SKVR een korte dansvoorstelling in, waarmee ze het publiek trakteren op een voorproefje uit MEER RUIS

21.15 – 01.00 u / foyer
Afterparty met:
DJ Sampagne, met zijn allesomvattende stijl waarin geen genre onaangetast blijft. www.sampagne.nl
VJ Emile Steginga Let goed op, het kan zomaar zijn dat je jezelf nog herkent in de flitsende visuals van deze creatieve duizendpoot. www.emilesteginga.nl

(Schrik niet, wanneer de dansvloer wordt overvallen met een swingende DANCEFLOOR ATTACK. Shut up and let me go!)

ZA 12 MEI
21.15 – 22.30 u / foyer
Roos Zingt
Roos Zingt…en wel fijne, mooie, lieve, ontroerende, stoere, gezellige, vrolijke, soms wat minder vrolijke en af en toe ook grappige luisterliedjes. Denk Emiliana Torrini, Dolly Parton, Charlie Dée, Eva de Roovere, Carla Bruni en Lucky Fonz III, met een vleugje Roos. Want met haar heldere stem geeft ze bekende en minder bekende nummers een eigen originele twist. Hierin wordt Roos muzikaal bijgestaan door Rutger op gitaar en Casper op bas.

ZO 13 MEI
14.00 u / foyer
Miniconcert van Kicks (via SKVR)
Deze uitermate jonge band bestaat sinds 2009, wanneer vier klasgenoten Bassarme Quade (toetsen/ zang), Jonas Bal (gitaar), Tim Verdurmen (drums/slagwerk) en Baue Kunstman (drums/slagwerk/zang) besluiten hun bandnaam te veranderen van Pluppers in Kicks en de band werd aangevuld met Josh Thomas op gitaar. Begonnen ze hun carriëre met het spelen van covers, sinds kort schrijft Kicks ook eigen nummers, wat in 2011 resulteerde in een eerste CD, met vier nummers. De laatste tijd ontwikkelt hun geluid zich van poppy naar een steeds ruigere stijl, te horen aan nummers als Seven Nation Army en Come Together. Begin 2012 won de Kicks de publieksprijs van de wedstrijd ‘Rotterdam got talent’.

15.30 u / Grote zaal
Miniconcert Ming’s Pretty Heroes
Blijf na de voorstelling nog even zitten! Ai Ming Oei en Frans Verburg zullen je, aangevuld met gitarist Sander van Dijck, trakteren op een aantal echte Ming’s Pretty Heroes.
Deze Rotterdamse formatie rond zangeres en songschrijver Ai Ming Oei bracht onlangs haar tweede album ‘Karma’ uit. In 2011 wonnen zij de Music Matters Award en mochten zich een jaar lang muziekambassadeurs van Rotterdam noemen. www.mingsprettyheroes.com

15.45-17.30 u / Foyer
Jamsessie met o.a. muziektalenten van SKVR EN dj
Neem je instrument mee naar De Gouvernestraat. Onder de muzikale leiding van een DJ krijg jij de kans om er met collega muzikanten lekker op los te jammen en er een waar muzikaal feest van te maken!

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst