Productiestagiaire Sanne de Vos reisde op zaterdag 10 december mee met de dansers naar Hoofddorp voor de voorstelling LIFE-LIVE! In haar Backstage Report doet ze verslag van een dag busrijden, ”spacen”, dansers helpen en merchandise verkopen.
”Vandaag is het mijn beurt een van de 2 bussen met dansers naar het theater te brengen. Samen met een van onze vrijwilligers sta ik om half 4 klaar voor vertrek. De dansers zelf zijn net klaar met hun les en repetitie. Zij waren om half 2 al in de studio. Daar doen zij eerst een klassieke les en vervolgens repeteren ze nog een aantal stukken uit de voorstelling. Dit doen ze onder begeleiding van een repetitor, Gideon Poirier.

De dansers nemen zelf hun kostuums mee. Deze wassen ze zelf en ze zorgen er zelf voor dat ze alles bij zich hebben. Een van de muzikanten, Michel Banabila, rijdt ook met ons mee. Bepakt en bezakt stapt iedereen de bus in. Het is zaterdag maar dat betekent niet dat er niemand op kantoor aan het werk is. Conny zelf zit nog achter haar computer de e-mails weg te werken. Ze komt naar buiten om ons uit te zwaaien en wenst ons een goede voorstelling.

Onderweg zit de ene danser nog wat te studeren, Francesco studeert psychologie in het Italiaans, en de andere danser eet nog wat. Niemand doet een dutje, dan wordt het lichaam loom en koud nadat ze zich net lekker hebben opgewarmd.

Aangekomen in Hoofddorp zoeken de dansers meteen een plekje in de kleedkamer. In de artiestenfoyer eten ze wat om vervolgens het toneel op te gaan waar ze gaan ‘spacen’. Dit betekent dat ze, weer onder begeleiding van de repetitor Gideon, hun plaatsen in de voorstelling gaan vastleggen. Elk theater in Nederland is anders van formaat, dus overal staat het decor net iets anders. Hier moeten de dansers rekening mee houden tijdens de voorstelling. Ook vindt er een soundcheck plaats met de live muzikanten en de technici die al de hele dag in het theater aan het bouwen zijn.

Ondertussen bouwen wij de ‘Conny Janssen Danst’ shop op in de foyer van het theater. Hier geven wij voor aanvang, tijdens de pauze en na de voorstelling informatie en verkopen we t-shirts, cd’s en dvd’s.

Het publiek komt laaiend enthousiast de zaal uit, neemt nog een programmaboekje mee en vertrekt langzaam weer naar huis. Wij breken de boel weer af, de dansers nemen een snelle douche en de techniek breekt de voorstelling af.

We gaan weer naar huis, zondag is na hard werken een vrije dag maar maandag staan we weer in Bergen op Zoom!”

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst