OPENING NSS 2014

di 8 apr 2014

De 58 wereldleiders die maandagmiddag begonnen aan de nucleaire top in Den Haag zijn op een bijzondere manier verwelkomd. De spectaculaire opening van het programma is in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkeld en geproduceerd door IDTV Live. Conny Janssen was verantwoordelijk voor de choreografie waarin de dansers zowel in een film als live in het World Forum deze unieke opening verzorgden.

‘Welkom in Nederland’ is de belangrijkste boodschap van de show die slechts een paar minuten duurde. De film presenteert ons land met muziek, kunst, sport, kennis en nucleaire technologie en toont onze inzet voor internationale vrede en veiligheid. Ook onze belangrijkste doorvoerhavens Schiphol en de Rotterdamse haven spelen een rol. De opening moest het doel van de top benadrukken; ‘Nucleair materiaal is belangrijk, maar het mag niet in verkeerde handen vallen.’ Daarnaast moet de opening de wereldleiders inspireren om samen naar oplossingen te zoeken.

De afgelopen maanden is er in het diepste geheim gewerkt aan de voorbereidingen. Johan Cruijff, Epke Zonderland, Sven Kramer, Ireen Wust, Marc Rutte, Robert Dijkgraaf, Nijntje, DJ Hardwell en het volledige Concertgebouworkest werkten belangeloos mee aan dit project.

De choreografie vormt de rode draad in het verhaal. De muziek is gecomponeerd door Joost van den Broek en werd onder andere uitgevoerd door violiste Svenja Staats en sopraan Benadeta Astari.

NSS 2014 is het grootste politieke evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Website NSS 2014

‘Zelfs de dansers wisten het niet’, lees bericht op Danspubliek.nl

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst