Nieuw in INSIDE OUT: Liza Wallerbosch

wo 7 feb 2018

De succesvolle voorstelling INSIDE OUT uit 2015 gaat sinds januari opnieuw op tour langs de Nederlandse theaters. Van de cast van 2018 – bestaande uit 13 dansers – zien we dit jaar maar liefst acht nieuwe gezichten. Eén ervan is Liza Wallerbosch (24); sinds 2016 danst zij bij Conny Janssen Danst. We spraken haar over de samenwerking met Conny Janssen, haar danscollega’s en de musici, het repetitieproces, haar favoriete scène, en waarom het werkproces van INSIDE OUT voor haar anders was dan bij vorige voorstellingen.

Heb je INSIDE OUT in 2015 gezien? Zo ja, Wat vond je er toen van?
Helaas heb ik INSIDE OUT toendertijd nooit gezien. Ik hoorde er wel veel goede verhalen over, van mensen die hem wel gezien hadden.

Wat betekent het voor jou om met Conny Janssen, haar team en de musici te werken aan INSIDE OUT?
Voor mij was het werkproces wat anders dan anders. Ik ben namelijk bezig met de revalidatie van een knie operatie. Het is voor mij de eerste keer dat ik een proces vanaf de zijkant heb moeten bekijken. Dit was lastig, maar ook erg leerzaam. Het team is erg behulpzaam en begripvol. De muzikanten van IEt ontmoet ik voor de eerste keer en zij brengen voor mij enorm veel betekenis, gevoel en inspiratie aan de voorstelling.

Wat zijn voor jou de sleutelwoorden voor deze voorstelling?
Geduld, controle, innerlijke drang om los te barsten. Ingekaderd zijn en openbreken. Kwetsbaarheid.

Wat heb je ontdekt tijdens het repetitieproces?
Ik heb voor het eerst mogen ervaren om een rol met een andere danser te delen en ik heb ontdekt hoe veel daarbij komt kijken. Afspraken maken, goed opletten aan de zijkant en iets minder vaak kunnen oefenen. Ik heb vanaf de buitenkant kunnen zien hoe een voorstelling groeit en vorm krijgt als geheel. 5 euro deposit casino

Foto: Rob Hogeslag

Wat is jouw favoriete fragment of deel in de voorstelling en waarom?
Voor mij is dat het eerste fragment, de schouder frase. Ik vind het een erg sterk begin van de voorstelling. Ijzersterk, waaruit kwetsbaardere en intiemere scènes uitvloeien.

INSIDE OUT is van 12 januari t/m 29 april 2018 te zien in maar liefst 44 theaters in Nederland.

Lees hier alles over INSIDE OUT, check tourdata en bestel tickets

Foto: Rob Hogeslag

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst