Onthulling kunstwerk Binnenrotte

di 22 sep 2020

Hoe onthul je een kunstwerk dat de eerste passen van Rotterdammers verbeeldt? Natuurlijk met dans van Conny Janssen Danst! Op de Binnenrotte werden twee gigantische voeten – een kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Ben Zegers – symbolisch met elkaar verbonden door dansers Yanaika Holle en Tu Hoang. De brassband Young Impact Brass maakte met opzwepende muziek de feestelijke onthulling compleet.
Foto’s: © Bas Czerwinski

Over het kunstwerk:
De aluminium beelden met de titel Iedereen is dood behalve wij zijn van de Rotterdamse kunstenaar Ben Zegers.
Het kunstwerk bevindt zich op de plek waar de Hoogstraat de Binnenrotte kruist, vlakbij de bibliotheek en de Laurenskerk: daar werd in 1270 de ‘Dam in de Rotte’ gebouwd en vindt Rotterdam haar oorsprong.

Die oorsprong wordt nu gemarkeerd door het nieuwe kunstwerk dat op vrijdag 18 september officieel is onthuld door wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme). Conny Janssen verzorgde de choreografie waarbij dansers Yanaika Holle en Tu Hoang in een duet de twee voeten met elkaar verbonden in samenwerking met de enthousiaste muzikanten van Young Impact Brass!

Lees meer over het kunstwerk via de website van CBK

Klik in de foto hierboven op BEKIJK FOTO’S voor een sfeerverslag

Yanaika Holle en Tu Hoang onthullen met een duet een kunstwerk op de Binnenrotte in Rotterdam. Foto: © Bas Czerwinski|Yanaika Holle en Tu Hoang onthullen met een duet een kunstwerk op de Binnenrotte in Rotterdam. Foto: © Bas Czerwinski|Yanaika Holle en Tu Hoang onthullen met een duet een kunstwerk op de Binnenrotte in Rotterdam. Foto: © Bas Czerwinski|Young Impact Brass tijdens onthulling kunstwerk op de Binnenrotte in Rotterdam. Foto: © Bas Czerwinski

Gerelateerd

Yanaika Holle

medewerker

Lees meer

Tu Ngoc Hoang

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst