De premiëre van MEER RUIS komt steeds dichterbij en samen met Conny zetten de dansers de puntjes op de i! Na het eerste verslag van Zoè is het nu de beurt aan Jade om te vertellen over haar belevenissen rondom MEER RUIS.
“Er is zo veel gebeurd deze week! Het stuk is ongeveer af, we hebben kostuums uitgeprobeerd en we hebben afgelopen week voor het eerst met Ming en Frans van Ming”s Pretty Heroes gerepeteerd. Het was super gaaf! Het werkt zo fijn met live muziek, je beleeft het stuk nog meer omdat het op het moment zelf gecreeerd wordt, in plaats van dat het opgenomen is op CD. Het is nooit hetzelfde en dat is goed voor ons. We moeten alert blijven en kunnen dus nooit twee keer op dezelfde manier dansen. Elke keer ontdekken we weer een nieuwe manier om het stuk uit te voeren. Ook omdat er weer nieuwe invloeden bijkomen natuurlijk, behalve de visie en de persoonlijkheden van de dansers en Conny, komen die van de band er nu ook bij. Datzelfde gebeurde toen we onze kostuums kregen. Ik voelde me iemand anders en dus wilde ik het weer anders dansen.”

“Het is elke dag weer een onderzoek wie ik ben in deze voorstelling, het gaat namelijk om ons. Wie wij zijn, alleen of samen, hoe we de wereld zien. Aangezien we ons allemaal iedere dag weer anders voelen moeten we elke repetitie bij nul beginnen. Proberen de groep aan te voelen, onze relatie tot de groep, en het dan vertalen in dans. Je moet heel eerlijk zijn anders komt het niet over. Het is hard werken, maar ik doe het graag! Het geeft zoveel voldoening om te voelen dat we groeien in het stuk, dat we als dansers weer wat volwassener worden, het maakt niet uit hoeveel je zweet en hoe moe je naar huis gaat. Het voelt echt als ons stuk. Ik denk dat het een hele mooie voorstelling wordt, we doen in ieder geval keihard ons best. Er worden vaak mensen uitgenodigd om te komen kijken en kritiek te geven, en tot nu toe was iedereen onder de indruk en heel enthousiast. Ik heb ook gehoord dat de premiere alweer zowat uitverkocht is, dus wie nog een kaartje wil moet snel zijn!.”

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst