Van 20 t/m 30 juni zijn de resultaten van de eerste editie van het nieuwe talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL te zien. Jonge choreografen Loïc Perela, Franscesco Curci en Dario Tortorelli krijgen tijdens DANSLOKAAL de kans om nieuw werk te maken voor en met de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst. We stellen je graag voor aan Loïc Perela!
Loïc Perela (Frankrijk, 1983) volgde zijn opleidingen aan de Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille en het Conservatoire National supérieur de Danse de Paris. Hij heeft gedanst bij Europa Danse, IT Dansa, Dolon Dance Company en Scapino Ballet. Hij maakte verschillende stukken voor Scapino Ballet (A porte fermee, Hmm mm m, Secondes, Craquer la peau, Par la main), de Dolon Dance Company (Avec le printemps derriëre), Codarts (Nina) en voor Dansateliers (Au creux de l”oreille). In 2007 won hij, tijdens de Hannover Choreografie Competitie, de Scapino Productie Prijs. In juni 2012 besloot Loïc te stoppen met dansen voor een gezelschap en richtte zich als freelance choreograaf op het ontwikkelen van zijn makerschap en eigen signatuur. In 2012 participeerde hij in het internationale onderzoeksproject ChoreoRoam en in hetzelfde jaar maakte hij Au creux de l”oreille tijdens One Night’s Dance. Nadat verschillende choreografieèn van Loïc in Rotterdam te zien waren is hij nu aangedragen door Kristin de Groot van Dansateliers voor de eerste editie van DANSLOKAAL.

Loïc kijkt uit naar DANSLOKAAL, sterker nog, hij zit al middenin het maakproces. Dit proces is een rijk moment voor hem: het werken met de toegewijde dansers in de prachtige studio van Conny Janssen Danst en de wetenschap dat de voorstelling ook daar zal plaatsvinden. Met name de intieme setting is perfect, deze is dan ook bepalend voor de beslissingen die Loïc maakt gedurende het creatieproces. Loïc wil het publiek van DANSLOKAAL iets geven dat recht uit het hart komt, eerlijk en puur. Hij wil iets communiceren met het publiek zonder het uit te kauwen en op een blaadje aan te reiken. Loïc interesseert zich niet in het vertellen van een verhaal, maar daagt het publiek uit om verder te kijken dan de gecreèerde situaties, en zo gezamenlijk te ontdekken wat de essentie van emoties is en welke gevoelens die emoties ons kunnen geven. Hij vraagt de toeschouwer om er rustig voor te gaan zitten, te ontspannen, de ogen te openen en te zien wat er te zien is, wat dat ook mag zijn.

DANSLOKAAL 1
Do 20 t/m zo 23 juni
Do 27 t/m zo 30 juni
Aanvang: 20.30 uur
Studio Conny Janssen Danst
Tickets reserveren: Online via dit formulier of bel 010-4529912

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst