Eergisteren (zondag 10 oktober) een spannende eerste aflevering van de liveshow So You think You Can Dance!

Voor en achter de schermen is het een grote drukte. Nog snel de laatste danscorrecties oefenen, de kostuums passen, bij de visagist langs voor haar en make-up.Iedereen doet zijn/haar uiterste best om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar ondanks dat de dansers elkaars concurrent zijn, merk ik ook een grote saamhorigheid.

Allerlei dansers met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar hier. Zij zijn allen specialist in hun eigen stijl, maar dat is niet voldoende. Ze moeten uit hun veilige hokje stappen, hun vooroordelen overboord zetten. Ben je een hiphopper dan kan je zo maar een Weense wals moeten leren. En natuurlijk ook moderne dans zit in het pakket van nieuwe ervaringen. Dat is dan ook het bijzondere van dit programma. Iedere danser krijgt de kans om veel te leren.

Ik kreeg koppel nummer 5, Chico en Lise, om een duetje voor te maken.
In betrekkelijk korte tijd moesten zij mijn duet instuderen.
Zij hebben heel geconcentreerd gewerkt om mijn dansstijl onder de knie te krijgen. Met Chico had ik eerder gewerkt. In de voorstelling RUIS was hij één van de 9 jonge dansers. Dus hij kent mijn dansstijl al een beetje. Daarom was het voor Lise iets moeilijker dan voor Chico. Maar Lise heeft superhard geoefend en heeft daardoor in twee weken enorm veel geleerd. En het resultaat was te zien tijdens de liveshow. Chico en Lise dansten samen met een vanzelfsprekendheid alsof het allemaal vanzelf gaat!

http://www.youtube.com/watch?v=PA1QBQx4MY4

Deze week geen duet van mijn hand in verband met de premiére van BRAND NEW#2. Maar ik ben benieuwd welk koppel ik ga krijgen voor de liveshow op 24 oktober, want dan ben ik er weer bij!

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst