Zaterdag 17 april werd in de Westergasfabriek in Amsterdam DE finale van de Kunstbende gehouden. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Krezip, Abdelkader Benali en Room Eleven. Kortom: bij de Kunstbende gebeurt het en ik was erbij!!

De wedstrijd voor jongeren tussen 13 en 19 jaar houdt honderen jongeren creatief bezig. Zij kunnen meedoen in de categorieèn Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal en Expo. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. In 2010 is het thema TIJD.

Ik zat als jurylid voor de discipline dans de hele dag in de zaal.
Wie weet heb ik nu een jong talent gezien dat over een aantal jaar ook zelf voorstellingen in de Nederlandse schouwburgen speelt.
De kunstbende bestaat inmiddels 20 jaar. Dat betekent dus dat gedurende al die jaren honderden/duizenden jongeren met veel zweet en inzet hun kunsten hebben vertoond.

Het was een geweldige dag. Overal op het terrein vonden voorstellingen en presentaties plaats. Eén gegons van nerveuze energie. Gedurende de hele dag hebben we met de dansjury veel verschillende groepsstukken, duetten en solo”s gezien. Het was nog best pittig om keuzes te maken. Het blijft echter een wedstrijd. Lees hier wie de gelukkige winnaars zijn.

Volgend jaar is er weer een Kunstbende.
Dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst