CO-Lab | Fashion #3: Yanaika op Parking Westblaak

wo 10 jun 2015

CO-Lab* is het nieuwe talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst. Na twee binnenlocaties, was het tijd om een fotoreeks in de buitenlucht te maken. In deze derde editie aandacht voor danseres Yanaika Holle, ontwerper Daisy Kroon, fotografie en de Rotterdamse Dakendagen!

Credits CO-Lab | Fashion # 3
styling / productie: Michelle Bauer
fotografie: Martijn Kappers
model / danser: Yanaika Holle
locatie: Parking Westblaak i.s.m. de Rotterdamse Dakendagen – www.rotterdamsedakendagen.nl
kleding: Studio Daisy Kroon, 1e Pijnackerstraat 123b, Rotterdam – www.daisykroon.com

Over CO-Lab | Fashion # 3
Michelle: “Eigenlijk wisten we al een tijdje dat we een serie foto’s wilden maken geïnspireerd op het werk van één van onze favoriete fotografen: Viviane Sassen. De helderheid en abstractie in haar werk intrigeert ons en prikkelt om tegelijkertijd onze eigen benadering binnen haar idioom verder te onderzoeken. Daarnaast liet Martijn me een keer een paar zwart / wit foto’s zien – ik denk uit de jaren ’70 – met naakte yogaposes. Ik vond deze zo grappig en vreemd tegelijk, dat we hier ook iets mee wilden doen. Een combinatie van beide inspiratiebronnen was het startpunt van onze fotoserie. Toen wisten we ook al vrij snel zeker dat danseres Yanaika Holle en de ontwerpen van Daisy Kroon hier perfect bij zouden passen.”

Michelle & Martijn: “Het is een feest om met Yanaika te mogen werken. Ze is niet alleen prachtig met haar mooie lange armen en benen – ze heeft ook een zekere gewichtigheid in haar blik en uitstraling. Als danseres is dat iets wat haar heel boeiend maakt om naar te kijken. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend creatief en avontuurlijk van geest. Gedurende de shoot dacht ze met ons mee en stond ze overal voor open. Of het nu om heftige make-up ging of het omkleden in de trappengang van een parkeergarage, niks is haar te gek. Het is heel fijn om zo in vrijheid te kunnen werken.”

CO-Lab # 3_foto 1_Martijn Kappers_low res

DAISY KROON
Michelle:
 “Daisy Kroon [Rotterdam, 1985] is één van mijn favoriete Rotterdamse modeontwerpers. Ze studeerde in 2007 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Het mooie aan haar ontwerpen vind ik dat ze een weerspiegeling zijn van haar persoonlijkheid. Ondanks de heldere esthetiek is er altijd een zekere tegenstrijdigheid merkbaar. Soms speelt ze met bepaalde verhoudingen, soms zit er humor in – maar bovenal zijn haar ontwerpen poëtisch, kwalitatief hoogwaardig en draagbaar. Ook vind ik de kleurstellingen in haar werk speels en origineel. Daarnaast is het leuk om te weten dat ze een liefhebber van moderne dans is en regelmatig voorstellingen van Conny Janssen Danst bezoekt! Het label Daisy Kroon bestaat sinds 2007 en sinds vorige zomer heeft ze ook een mooie nieuwe winkel op de hoek van het Brancoplein in Rotterdam Noord. Echt de moeite waard om eens naar toe te gaan.”

“Toen we met Yanaika bij Daisy langs gingen om wat kleding te passen, was het verbazingwekkend om te zien dat eigenlijk alles haar mooi stond en ook hoe goed Daisy’s ontwerpen onderling te combineren zijn. Uiteindelijk koos ik voor het mintgroene wijde broekje in combinatie met het transparante gestreepte shirt en de kobaltblauwe rok en de zwarte top met blauwe banden. De verschillende texturen van de stoffen samen vond ik spannend. De clutch van kurk is ook van de hand van Daisy Kroon.”
Klik hier voor meer informatie over Daisy Kroon en haar winkel

ROTTERDAMSE DAKENDAGEN
Michelle: “Toen ik met Léon van Geest [directeur van de Rotterdamse Dakendagen] sprak over het idee van de fotoshoot raadde hij me vrijwel meteen het dak van Parking Westblaak aan. Eigenlijk is het een beetje een gek dak, maar dat is des te leuker. Het heeft stoere elementen zoals de betonnen vloer waarop de remsporen van auto’s duidelijk te zien zijn en de gele lijnen die de parkeervakken aanduiden, maar tegelijkertijd wordt het dak omlijst met van die gezellige, enigszins romantische groene hagen.”

CO-Lab # 3_foto 2_Martijn Kappers_low res

Van 11 t/m 14 juni 2015 kun je zelf ook het dak op tijdens de allereerste editie van het festival de Rotterdamse Dakendagen! Denk aan sensationele uitzichten, rooftopbars, architectuur en bijzondere optredens…
Klik hier voor meer informatie over de Rotterdamse Dakendagen

*Over CO-Lab
Dit jaar is Conny Janssen Danst een nieuw talentontwikkelingsproject gestart onder de noemer CO-Lab. CO-Lab biedt het creatieve talent dat in het ‘huis’ Conny Janssen Danst aanwezig is de mogelijkheid zich op een verrassende manier te ontwikkelen.
Naast ROOM FOR TALENT (voor jonge dansers) en DANSLOKAAL/ ROTTERDAMSE LENTE (voor choreografen) creëert Conny Janssen Danst met CO-Lab nu ook een broedplaats voor creatief talent op het gebied van o.a. fotografie, fashion, beeldende kunst, architectuur, wetenschap, muziek en film.

CO-Lab verwijst naar Conny’s laboratorium waarin ruimte is voor ontwikkeling en experiment met een multidisciplinair karakter in samenwerking met verschillende Rotterdamse partners.
Het eerste traject van Co-Lab wordt opgezet door office & educatiemedewerker Michelle Bauer en danser Martijn Kappers. Onder de noemer CO-Lab | Fashion werken zij gedurende een jaar aan een portfolio waarbij dans, fotografie, mode en Rotterdam worden samengebracht.

Michelle en Martijn gaan er regelmatig op uit om een serie van 3 foto’s te maken, waarbij ze telkens een andere danser van Conny Janssen Danst vastleggen op een bijzondere locatie in Rotterdam. Voor elke editie werken ze samen met een Rotterdamse partner voor de kleding. Michelle, vaste blogger bij modeblog Hotterdan met een grote voorliefde voor fashion en design, is verantwoordelijk voor de styling en neemt de productie voor haar rekening. Martijn is medeverantwoordelijk voor het artistieke eindproduct en ontwikkelt zodoende een nieuwe richting binnen zijn fotografie.

Bekijk hier de fotoreeks CO-Lab | Fashion #1: Francesca in Huis Sonneveld
Bekijk hier de fotoreeks CO-Lab | Fashion #2: Christiaan in Aloha bar

||

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst