VERS&GERS week #1 in beeld

Gepost op: wo 19 jun 2024

De eerste week van VERS&GERS in HUIS Conny Janssen Danst zit er op! Drie weken lang laten wekelijks jonge makers en gevestigde choreografen hun werk zien op de Kaap. Afgelopen week zagen zo’n 250 bezoekers het werk van makers Dario Tortorelli, Patricia van Deutekom en Andreas Hannes. We blikken graag nog even terug!

D NO BODY reinstalled

De voorstelling begon elke dag met het stuk van Dario Tortorelli genaamd D NO BODY reinstalled. Voor dit werk was Dario geïnspireerd door popcultuur en de flamboyante stijl van glamrock en popidolen die spelen met identiteit en gender, zoals David Bowie, Madonna en Michael Jackson. In de solo is het karakter van Adi op zoek naar de identiteit van het lichaam dat zich van installatie langzaam transformeert naar, uiteindelijk, mens. Voor VERS&GERS – 8 jaar later – reviseerden zij de voorstelling en vroegen zij zich af: “is het werk in de huidige tijd nog steeds relevant?”

Photo ©Rob Hogeslag
Photo ©Rob Hogeslag
Photo ©Pien Düthmann
Photo ©Pien Düthmann

étude des hommes

Het werk van Patricia van Deutekom ging in premiere tijdens de eerste avond van VERS&GERS. ‘études des hommes’ is work in progress: het resultaat van haar residentie in HUIS Conny Janssen Danst. Patricia doet onderzoek naar mannelijkheid en vrouwelijkheid, naar gedragscodes en omgangsvormen. Een zoektocht naar een basis, het verhaal en de kracht die schuilgaat achter de emoties jaloezie en eenzaamheid en de actie én reactie van verbondenheid.

Het eindresultaat van deze studie is vanaf januari 2024 te zien in de nieuwe avondvullende productie ‘homme’ van LAVA Collective, met een landelijke tournee t/m april 2024.

Photo ©Pien Düthmann
étude des hommes | Photo ©Pien Düthmann
Photo ©Pien Düthmann
Photo ©Pien Düthmann
Photo ©Pien Düthmann
Photo ©Pien Düthmann
Photo ©Pien Düthmann

Warping Soul

De voorstelling werd elke avond afgesloten met het bekende stuk van Andreas Hannes genaamd Warping Soul. Vier dansers verschijnen in een ruimte die voortdurend in transitie is. Overgeleverd aan externe krachten bewegen zij binnen een beweging. Door desoriëntatie en hergroepering van lichamen en ruimte wordt de beweging een dans van transformaties en verhaallijnen.“To warp” betekent buigen, van richting of koers veranderen. Bijvoorbeeld in Star Trek waar ruimteschepen een warpveld betreden om te reizen. De voorstelling is geïnspireerd door ‘skipping’ – oftewel huppelen – en ontwikkeld door middel van concepten als roadtrips: landschappen op doorreis.

Warping Soul is binnenkort nog te zien op verschillende festivals.

Foto ©Pien Düthmann
Photo: Salih Kilic
Photo: Salih Kilic
Photo: Salih Kilic
Photo: Salih Kilic
Photo: Salih Kilic

Gelukkig zijn we nog niet klaar met VERS&GERS: de komende twee weken (t/m 30 juni) is er nog véél dans te zien in HUIS Conny Janssen Danst. Bekijk hier het programma en bestel snel je tickets!

Direct naar tickets VERS&GERS

VERS&GERS Aftermovie week #1

Video: Sabine van der Vooren

VERS&GERS

3 Dansweken op de Kaap|HUIS Conny Janssen Danst

Lees meer

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL