Foto © Salih Kiliç

Warping Soul

Andreas Hannes | Europese tour

13 - 24 okt 2023

WARPING SOUL is de verrassende DANSLOKAAL bijdrage uit 2020 van opkomend choreograaf Andreas Hannes. Een korte dansvoorstelling ‘from outer space’ die zich ontwikkeld tot een technorave die je doet verlangen naar meer…

Vier dansers verschijnen in een ruimte die voortdurend in transitie is. Overgeleverd aan externe krachten bewegen zij binnen een beweging. Door desoriëntatie en hergroepering van lichamen en ruimte wordt de beweging een dans van transformaties en verhaallijnen.“To warp” betekent buigen, van richting of koers veranderen. Bijvoorbeeld in Star Trek waar ruimteschepen een warpveld betreden om te reizen. De voorstelling is geïnspireerd door ‘skipping’ – oftewel huppelen – en ontwikkeld door middel van concepten als roadtrips: landschappen op doorreis.

Warping Soul is vervreemdend en van een buitenaardse schoonheid. Het Parool
Foto © Salih Kiliç

Achtergrond
In het jaarlijks terugkerende DANSLOKAAL geeft Conny Janssen Danst in samenwerking met partners uit de danswereld ruim baan aan beginnende dansmakers. Andreas Hannes – uit de stal van Dansateliers – is een van de drie makers die in de editie van 2020 de kans kreeg in samenwerking met de professionele dansers van het Rotterdamse gezelschap een nieuwe choreografie te ontwikkelen. Met succes! Warping Soul werd het hoogtepunt van de tournee en werd daarna ook nationaal en internationaal opgepikt, o.a. door Aerowaves, het Spring Forward Festival in Griekenland en Lowlands 2022.

Maud Huizing en Remy Tilburg beheersen de gefragmenteerde, verbrokkelde motoriek tot in iedere vezel van hun lijf. Daarmee levert Hannes het fascinerendste aandeel aan de achtste editie van Danslokaal. De Volkskrant
Imagine you all discover a techno rave, and the best part? The fuse is cut at the climax, and I want more. Georgia Howlet (bezoeker)

Trailer

Warping Soul

Credits

Choreograaf

Andreas Hannes

Dansers (2 casts)

Remy Tilburg Maud Huizing Laura Costa Alberto Albanese Adam Khazhmuradov Beatrice Cardone

Muziek

Rival Consoles feat. Peter Broderick Gary Shepherd (DJ Streamer) (Mix)

Lichtontwerp

Marcel Slagter

Co-producent

Dansateliers