Vacuum Garden tijdens Dakendagen

ma 28 mei 2018

Speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen vertoont Conny Janssen Danst op zondag 3 juni 2018 om 12.00 uur een fragment van Vacuum Garden op het dak van de Hofbogen, het voormalige station Hofplein in Rotterdam. Drie dansers – Tu Hoang, Richard Nagy en Remy Tilburg – stapelen zich in deze speelse choreografie van de jonge choreograaf Antonin Comestaz als legoblokjes opeen, goochelen met stoelen en elkaar.

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen kun je van 1 t/m 3 juni het dak op van diverse Rotterdamse gebouwen, hoog boven de drukte van de stad. Bovendien is op zondag 3 juni het nieuwe Luchtpark op de Hofbogen (voormalig station Hofplein) officieel open voor publiek. Wie mag er – na het succes van de locatievoorstelling COMMON GROUND in 2010 op datzelfde dak – niet op de Rotterdamse Dakendagen ontbreken? Juist! Conny Janssen Danst!

Antonin Comestaz maakte Vacuum Garden namens Korzo Producties voor de vijfde editie van DANSLOKAAL, hét talentontwikkelingsproject waarbij jonge makers nieuw werk creëren in samenwerking met de dansers van Conny Janssen Danst.
Met dit optreden is Conny Janssen Danst na het succes van haar locatievoorstelling COMMON GROUND uit 2010 weer (heel even) terug op de Hofbogen.

Vacuum Garden
Zondag 3 juni 2018
Aanvang: 12.00 uur
Locatie: Station Hofplein, Katshoek 31b, Rotterdam
Toegang: Gratis met Dakpas à € 7,50, een pas die je toegang geeft tot alle deelnemende daken op zondag 3 juni
Wees op tijd, want de voorstelling duurt maar 8 minuten!

Over Vacuum Garden
smakelijke, uitnodigende choreografie, met zichtbaar plezier gedanst en haarscherp gemonteerd’ -Theaterkrant.nl

Vanuit de gedachte dat in de natuur de meeste levende wezens hun eerste jaren spelend doorbrengen en dit grotendeels bepaalt wie of wat zij later worden, wekt choreograaf Antonin Comestaz in Vacuüm Garden de ultieme tuin tot leven. Een test-space, een vacuüm, wat zoveel betekent als ‘het ontbreken van materie’, waar volop ruimte is voor onze fantasie. In een speelse choreografie stapelen drie dansers zich als legoblokjes opeen, goochelen met stoelen en elkaar. De beste leningen in Nederland. leningen vergelijking Vergelijking van kredietinstellingen en aanbevelingen voor het kiezen van een kredietbedrijf in Nederland, ratings en beoordelingen.

Choreografie: Antonin Comestaz
Dans: Tu Hoang, Richard Nagy, Remy Tilburg

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst