CO-Lab | Fashion # 4

vr 18 dec 2015

Styling / productie: Michelle Bauer
Fotografie: Martijn Kappers
Model / danser: Tuan Tran
Locatie: twee buitenlocaties op ‘de kop van Zuid’ in Rotterdam
Kleding: Nen Xavier, Van Oldebarneveltstraat 121C, 3012GS Rotterdam

CO-Lab # 4_foto, foto: Martijn Kappers

Over CO-Lab | Fashion # 4
Michelle: “Met Rotterdam als verbindende factor tussen mode en dans binnen ons project, kon een fotoshoot op de kop van zuid uiteraard niet ontbreken. Martijn en ik komen hier vaak als we even afstand willen nemen en de stad iets ruimtelijker willen ervaren. Er is voor ons geen plek in Rotterdam waar de architectuur zo mooi tot zijn recht komt en waar je zo’n onvervalst grootstedelijk gevoel van krijgt. We hebben twee buitenlocaties gekozen die naar onze mening niet zo voor de hand liggen, maar toch een echt Rotterdamse uitstraling geven: de kleine brug tegenover het metrostation Wilhelminaplein en twee grote witte schoorstenen tegenover Hotel New York.”

CO-Lab # 4, foto: Martiijn Kappers

Michelle & Martijn: “Als tegenhanger van al dat stedelijke geweld wilden we een haast androgyn beeld creëren van stagiair danser Tuan Tran. Hij heeft van dat mooie lange zwarte haar en we vroegen hem voor de foto om zijn haar een keer los te dragen. Zijn tengere postuur – maar wel met brede schouders – leent zich ook perfect voor deze look. Het feit dat hij danser is brachten we tot uiting door hem verschillende opdrachten te geven. Op één foto leek het ons mooi om Tuan een beetje off-balance te laten staan, waarbij hij als het ware de foto in komt. Op de andere locatie was het idee om hem een cambré te laten doen [een achteroverbuiging vanaf zijn middel], wat een vreemde laag geeft binnen de foto.”

Nen Xavier
Michelle: “De winkel van Nen Xavier is echt een snoepwinkel voor modeliefhebbers. De keuze voor bijzondere merken en de lichte winkel spreken erg tot de verbeelding. De stukken die ik hier ooit heb gekocht – of het nu vintage is of een designstuk – ik draag ze nog steeds heel graag en aan ieder item hangt voor mij een persoonlijk verhaal. Het zijn niet echt dingen die je zomaar koopt of kledingstukken die een bepaalde trend vertegenwoordigen. De kleding uit de winkel van Nen Xavier is in zekere zin tijdloos en kun je in elke mogelijke context wel combineren. En het leuke vind ik dat ondanks alle exclusiviteit met merken zoals Comme des Garçons, Silent by Damir Doma, Kenzo, Raf Simons en Hope, de winkel toch heel toegankelijk is en de sfeer ongedwongen. De gelijknamige eigenaar Nen Xavier is altijd even vriendelijk en heeft een frisse kijk op mode en hoe je bepaalde items het beste kunt combineren. Wat hem interessant maakt is dat zijn inspiratie verder reikt dan mode alleen. Dat zie je door de manier waarop de winkel is ingericht en door de selectie aan kledingstukken. En juist daarom wilden we voor deze fotoserie heel graag met hem samenwerken.”

CO-Lab # 4_foto 3_Martijn Kappers_low res

“Alle kleding die Tuan draagt komt grappig genoeg van de vrouwenafdeling van Nen Xavier. Dit was niet eens met opzet, maar het stond hem allemaal zo goed dat we er al vrij snel uit waren. Overigens sloot dit ook perfect aan bij het androgyne beeld dat we voor ogen hadden. We vonden de gebreide structuur van alle stukken ook heel mooi. Het geeft een bepaalde zachtheid en het past heel goed bij deze tijd van het jaar waarin mensen behoefte hebben aan warmte, ambachtelijkheid en lagen.”

Michelle: “Op foto 1 draagt Tuan een gebreid pak [broek en trui] van het Franse merk Baserange, met diezelfde trui ook om zijn nek gedrapeerd. Eigenlijk heeft het pak dezelfde kleur als de huid van Tuan, wat hij bijzonder goed kan hebben. Verder draagt hij zilveren schoenen van het Japanse designlabel Comme des Garçons. Zijn zwarte haar vonden we mooi passen bij de zwarte sokken.”

“Op foto 2 en 3 draagt Tuan een aansluitende coltrui en een broekje met licht uitlopende pijpen van ontwerper Raf Simons. De gebreide jas is van C. Cruden. Door de valling lijkt het op foto 3 alsof hij een lange jurk aan heeft, wat voor ons een zekere spanning geeft in het beeld. Maar tegelijkertijd staat Tuan daar ook met een bepaalde kracht en vanzelfsprekendheid alsof deze plek voor hem gemaakt is.”

CO-Lab | Kans voor creatieven
CO-Lab | Fashion #1: Francesca in Huis Sonneveld

CO-Lab | Fashion #2: Christiaan in Aloha Bar
CO-Lab | Fashion #3: Yanaika op Parking Westblaak 

|CO-Lab # 4_foto
foto: Martijn Kappers|CO-Lab # 4
foto: Martiijn Kappers|||

Gerelateerd

Martijn Kappers

medewerker

Lees meer

Tuan Tran (stage)

medewerker

Lees meer

Michelle Bauer

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL