Patricia van Deutekom

Patricia van Deutekom

Functie

Artist in residence & docent Contemporary

Nationaliteit

Nederlands

Patricia’s les is een fysieke hedendaagse danstraining. De lesinhoud concentreert zich op het gebruik van het lichaam in een zeer fysieke relatie met de vloer (en eventueel tot je partner). De belangrijkste factoren zijn het aanreiken en ontwikkelen van de principes, techniek en fiscaliteit van floorwork. Het omvat krachtige en technische aspecten en sequenties waaronder; in, uit en met de vloer, gericht op kwaliteit, dynamische verschillen, initiatie, prestatie en uithoudingsvermogen.

Bio
Patricia van Deutekom studeerde in 2005 af als danser aan ArtEZ te Arnhem. In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges, waar zij ook fungeerde als co-choreograaf en repetitor. Patricia gaf leiding aan het educatie team, verzorgde de artistieke inhoud en gaf de fysieke dansworkshops en masterclasses voor het gezelschap. In april 2021 richtte zij haar eigen gezelschap op, LAVA Collective, om met haar inspirerende visie en drive zelfstandig verder te gaan met het creëren van professionele (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker.

Naast haar werk als artistiek leider, choreograaf en danser is Patricia van Deutekom werkzaam als dansdocent en geeft les in hedendaagse dans, floorwork, conditie training, repertoire en partnerwerk aan verschillende nationale en internationale dansacademies/kunstopleidingen. Ook is ze jarenlang verbonden geweest als docent in het educatie team van Introdans en is ze momenteel als freelance docent betrokken bij het team van Talentontwikkeling en Educatie van het Nederlands Dans Theater.

 

© Judith Zwikker

Agenda

20:00 uur

Rotterdam HUIS Conny Janssen Danst

Voor professionals Contemporary - Teacher: Patricia van Deutekom

18:00 uur

Rotterdam HUIS Conny Janssen Danst

Voor professionals Contemporary - Teacher: Patricia van Deutekom