Zwaan nominatie voor Adi Amit

vr 21 jun 2019

Trots zijn wij op de Zwaan nominatie voor Adi Amit voor haar rol in de voorstelling BROOS. De van oorsprong Israëlische danseres maakt hiermee kans op de prestigieuze VSCD dansprijs voor Meest Indrukwekkende Dansprestatie in seizoen 2018-2019.
Foto boven: Adi Amit in BROOS. Foto: Andreas Terlaak

De jury:Met pretentieloze bescheidenheid nodigt Adi Amit de toeschouwer uit om bij haar te verpozen. Amit is een virtuoze danser maar weet op het toneel vooral ook mens te zijn en schept met haar genuanceerde belichamingen herkenning. In de voorstelling BROOS laat zij op een verbazingwekkend geloofwaardige wijze zien hoe het zou kunnen zijn om nog een keer als een kind de wereld te ontdekken of om als oudere op de wereld te staan.

Lees hier meer over de prijzen en andere genomineerden van de Zwanen, de belangrijkste dansprijzen waarmee de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties jaarlijks de prestaties van de Nederlandse Dans eert.

Foto: Leo van Velzen

Conny Janssen: Adi Amit is een prachtige danseres die mij vanaf het begin van onze samenwerking in 2012 enorm inspireert. Ze is toegewijd, artistiek intelligent en heeft een grote vertelkracht in haar lichaam. In BROOS heeft zij de fysiek van het oude lichaam en de fysiek van het jonge kind op indringende wijze in haar eigen lichaam weten te vertalen. Adi danst vol overgave en elke vezel in haar lichaam danst mee. Met die bezieling weet zij mij en het publiek te raken.
BROOS zit dicht op onze huid. Adi’s dochter Asif van twee jaar en mijn moeder van 91 jaar waren onze persoonlijke inspiratiebronnen. Het is een fantastisch eerbetoon aan Adi dat zij voor haar rol in BROOS genomineerd is voor de Zilveren Zwaan.

Uitreiking tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen
Op vrijdag 4 oktober worden de Zwanen uitgereikt tijdens festival de Nederlandse Dansdagen. Adi Amit is die avond te zien in een fragment van de voorstelling BROOS als onderdeel van het gala van de Nederlandse Dans in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Wie erbij wil zijn, kan via deze link kaartjes bestellen voor deze bijzondere dansavond.

Adi Amit in seizoen 2019-2020
Adi Amit live on stage zien in het nieuwe theaterseizoen? Dat kan in:
DANSLOKAAL 7
5 sep t/m 1 okt 2019
Nieuw werk van getalenteerde makers, i.s.m. Dansateliers & Korzo.

KIEM
22 nov 2019 t/m 15 mrt 2020
Na BROOS, een nieuwe choreografie van Conny Janssen over groeikracht, levensdrift. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt en over de drang om uit te breken.

Nederland
Zoetermeer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst