D NO BODY CH 2 (ADI)

D NO BODY installed

DIVEinD | Dario Tortorelli

2015

Conny Janssen Danst presenteerde in september 2015 de derde editie van DANSLOKAAL in de eigen studio. DANSLOKAAL is hét jaarlijkse talentontwikkelingsproject waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Artistiek leider Conny Janssen zoekt voor elke editie inspirerende partners en selecteert choreografietalent met diverse achtergronden. Dario Tortorelli, die werkt onder de naam DIVEinD, is er daar één van. Met danseres Adi Amit creëerde hij de solo performance D NO BODY installed, een nieuw hoofdstuk in de voortdurende zoektocht naar de ontwikkeling van zijn perfecte imago: het personage ROMEO HEART.

Popcultuur, gender en identiteit
Tortorelli laat zich in zijn werk inspireren door popcultuur en glamrock artiesten die spelen met identiteit en gender (evidente voorbeelden zijn David Bowie, Michael Jackson, Madonna, Lady Gaga). In dit stuk is het karakter van Adi (performer) op zoek naar de identiteit van het lichaam dat zich van installatie langzaam transformeert naar uiteindelijk; mens.

Na 8 voorstellingen in DANSLOKAAL 3, leidt de solo performance nu een eigen leven en werd al in verschillende settings opgevoerd. O.a. tussen het winkelende publiek in de Bijenkorf in Maastricht, in de hal van de Rotterdamse Schouwburg tijdens Motel Mozaïque, in een tent op het Schouwburgplein tijdens de Rotterdam UITdagen en in het Museo Civico in Bassano tijdens het Italiaanse festival Operaestate.

Concept choreografie en installatie Dario Tortorelli
Performance Adi Amit
Licht ontwerp Remko Van Wely
Muziek David Bowie en Röyksopp Ft. Robyn
Co-productie met Conny Janssen Danst en Ward/waRD – Ann Van den Broek
DIVEinD | Dario Tortorelli is Visual Poetry of Performing Bodies

Lees hier meer over de kansen die Conny Janssen Danst biedt voor talent.

 

D NO BODY CH 2 (ADI)
D NO BODY CH#2 (ADI), choreografie: Dario Tortorelli, danseres: Adi Amit. Foto: Rob Hogeslag
D NO BODY CH#2 (ADI), choreografie: Dario Tortorelli, danseres: Adi Amit. Foto: Rob Hogeslag
'De krachtigste choreografie wat betreft concept, taal en uitvoering' De Volkskrant
'Het beheerste, trage begin gaat over in een entertainende, swingende, soms Chaplineske dans.' Theaterkrant

Credits

Lichtontwerp

Remko van Wely

Muziek

Dansers

Adi Amit

Choreografie

Dario Tortorelli