De danstalenten van ’20/’21

ma 2 nov 2020

Een nieuw dansseizoen is gestart en dat betekent dat we bij Conny Janssen Danst vier nieuwe danstalenten verwelkomen in het talentenprogramma ROOM FOR TALENT. Binnen de professionele omgeving van het gezelschap zullen deze veelbelovende vierdejaars studenten van de Nederlandse dansvakopleidingen, onder leiding van Conny Janssen, Erik Spruijt en en de ervaren dansers, hun eerste stappen zetten richting het professionele werkveld.

Rechts op de foto boven: Laura Costa en Alberto Albanese. © Salih Kiliç

In het talentenprogramma ROOM FOR TALENT draaien de jonge dansers volledig mee met de verschillende activiteiten van het gezelschap. Bovendien krijgen zij een op maat gemaakt traject waarbij gewerkt wordt aan danstechnische kwaliteit, het ontwikkelen van eigen creativiteit en toneelpersoonlijkheid en repertoire kennis.


*Glinshi raakte helaas tijdens de repetities van DANSLOKAAL 8 geblesseerd en ging daarom niet mee op tournee met DANSLOKAAL 8. We hopen dat ze snel opknapt ze met de andere dansers later dit seizoen het toneel op kan.

DANSLOKAAL 8
De talenten zijn het seizoen begonnen met 2 avontuurlijke projecten met andere makers: de Portugese Laura Costa (22, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Italiaanse Alberto Albanese (21, Codarts) zijn te zien in de DANSLOKAAL choreografie WARPING SOUL, van Dansateliers choreograaf Andreas Hannes. De andere twee werkten met maker Dalton Jansen aan de nieuwe DANSLOKAAL choreografie ‘Do We Feel?’: Ricky Naninggolan (23) en Glinshi Biantama* (20). Beiden zijn vierdejaars student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Urban Contemporary & Jazz Musical Dance.

Rechts: Glinshi Biantama en Ricky Nainggolan tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 8, foto: Salih Kiliç

Repetities FRAMED
De komende maanden werken de jonge talenten met Conny Janssen, de andere danseres en repetitor Erik Spruijt aan het creatieproces van de nieuwe voorstelling FRAMED, die op 26 februari 2021 in premiere gaat in Theater Rotterdam Schouwburg. Onder de huidige omstandigheden krijgen zij een bijzondere kijk op Conny Janssens werkwijze. In kleine groepjes en soms zelfs individueel worden ze nóg meer uitgedaagd een creatieve bijdrage te leveren aan de voorstelling. Spannend en leerzaam!

Via deze website houden we u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ROOM FOR TALENT.

Repetitie Andreas Hannes voor DANSLOKAAL 8

Gerelateerd

Glinshi Biantama (stage)

medewerker

Lees meer

Ricky Nainggolan (stage)

medewerker

Lees meer

Alberto Albanese (stage)

medewerker

Lees meer

Laura Costa

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst