Dalton Jansen (27)

Choreograaf

Dalton Jansen is één van twaalf nieuwe generatie makers die van Fonds Podiumkunsten een bijdrage ontvangt voor zijn ontwikkeltraject. Dalton wordt in dit tweejarig traject begeleid en gesteund door Wij Zijn DOX, Productiehuis Theater Rotterdam en Conny Janssen Danst. Zijn rol als choreograaf in DANSLOKAAL 8 in 2020 was hier onderdeel van en in het creatieproces van zijn Birds en Blackbirds projecten wordt hij coachend en facilitair ondersteund door Conny Janssen Danst.

Dalton Jansen is artistiek leider van Dalton Jansen Choreography. Een jong, innovatief en multidisciplinair Urban Contemporary dansgezelschap gevestigd in Rotterdam. In 2018 studeerde Dalton af in Urban Contemporary aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast choreograferen, organiseert hij ook workshops, doet hij mee aan debatten en neemt plaats in panels.

Met zijn choreografieën heeft Dalton de afgelopen jaren verschillende prijzen gewonnen. In 2017 won hij The Double Collective Hip Hop Games: een grote internationale competitie in Frankrijk. Tijdens de talentenjacht ‘Het Rotterdams Open Podium’ in 2014 won hij de Audience Award. In 2015 won hij de Publieksprijs en juryprijs op de Rotterdam Fanatics competitie voor het stuk ‘The Double’ (in samenwerking met Gihan Koster en Terencio Douw). Ook won hij drie jaar achtereenvolgend de 1e prijs tijdens de AmsterDans choreografie competitie.

 

Bij Conny Janssen Danst sinds

10 AUG 2020

Dalton is/was als choreograaf betrokken bij:

KAAPSE ZOMER (2021)
DANSLOKAAL 8 (2020)

‹ Terug
NL