Andreas Hannes (DANSLOKAAL) (35)

Choreograaf

Dansateliers, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Andreas Hannes naar voren voor de 8e editie van dit talentontwikkelingsproject.

Andreas Hannes (1987) groeide op in een muzikaal gezin. Na zijn studie Klassieke Percussie aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki, Griekenland, verhuisde hij naar Nederland. Eenmaal hier hield hij zich actief bezig met een van zijn grote passies: film maken. Hij werkte als onafhankelijk producent en regisseerde korte films. Daarnaast was hij artistiek directeur van Small House Productions.

Nadat Andreas meerdere trainingen op gebied van fysiek theater en dans volgde, startte hij in 2014 op de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. In 2018 studeerde hij af met de voorstelling The City, waarin hij het uitoefenen van “continuous skipping” tentoonstelde. Met The City won hij het Moving Forward-traject 2018, de Young Artsupport Amsterdam Award 2019 en de BNG DansPrijs 2020. Sinds 2011 is hij verbonden aan Cinedans, waar hij momenteel werkt als artistiek programmeur en producent.

Bij Conny Janssen Danst sinds

10 AUG 2020

Andreas is/was als choreograaf betrokken bij:

KAAPSE ZOMER (2021)
DANSLOKAAL 8 (2020)

‹ Terug
Meer informatie
Andreas Hannes (DANSLOKAAL)

Choreograaf https://www.andreashannes.com/

NL