Dans kijken thuis #10: SOURCE

ma 6 jul 2020

Met SOURCE gaat Conny Janssen terug naar de bron van het leven, de ademhaling. Vanuit het ontdekken van klanken die met de adem gemaakt worden ontstaat beweging. Beweging die vervolgens zijn eigen weg gaat…
scroll verder voor de video

Foto boven: © Rob Hogeslag

De organische schoonheid van SOURCE is een vertrouwd baken.‘- De Volkskrant

Voorstudie MIRROR MIRROR
Hoewel we grote ensembles gewend zijn in de voorstellingen van Conny Janssen Danst, koos zij in SOURCE voor een kleine cast van vier dansers: Adi Amit, Davide Bellotta, Martijn Kappers en Christian Yav.  De korte choreografie was onderdeel van Rotterdamse Lente, het programma waarmee het gezelschap in 2014 langs de kleine zalen toerde, waarin ook werk te zien was van Dario Tortorelli en Loïc Perela (namens Dansateliers). SOURCE was een voorstudie voor locatievoorstelling MIRROR MIRROR die op 28 juni 2014 in première ging in de Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven.

Vanaf nu is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te doen voor het bekijken van de voorstelling. We zijn blij met elk bedrag. Ook leuk: word Vriend!

Camera & edit: Paul Sixta
Choreografie: Conny Janssen
Dansers: Adi Amit, Davide Bellotta, Martijn Kappers en Christian Yav
Muziek: Michel Banabila, Philip Glass
Lichtontwerp: Remko van Wely
Kostuumontwerp: Babette van den Berg

Voorlopig laatste online voorstelling
Met de versoepelingen die het per 1 juli mogelijk maken om weer met meerdere mensen naar het theater te gaan, is dit voorlopig de laatste voorstelling die we online delen. Eerder deelden we al de registraties van locatievoorstellingen COURAGE (2016) , MIRROR MIRROR (2014),  en HOW LONG IS NOW (2012) en de registratie van INSIDE OUT (2018), RUIS (2009) en twee stukken uit DANSLOKAAL (’15&’16). Er zijn ook korte films te zien: HOMEportraits en Okame.

Foto: Rob Hogelsag

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst