ROTTERDAMSE LENTE

Conny Janssen, Loïc Perela & Dario Tortorelli

2014

Het beste uit Conny Janssen Danst’s nieuwe talentenprogramma DANSLOKAAL met werk van jonge dansmakers, aangevuld met een korte choreografie van Conny Janssen.

In DANSLOKAAL krijgen jonge dansmakers de kans om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van Conny Janssen Danst. Jonge talentvolle choreografen Loïc Perela (voorgedragen door Dansateliers) en Dario Tortorelli maakten tijdens de eerste editie in juni/juli 2013 een sterke indruk, waardoor hun werk nu met ROTTERDAMSE LENTE op tournee gaat door Nederland. De avond wordt aangevuld met een nieuwe, korte choreografie van Conny Janssen.

Na een reeks voorstellingen in Rotterdam biedt Conny Janssen Danst met ROTTERDAMSE LENTE deze jonge makers nu ook een landelijk platform. Het trouwe publiek van het gezelschap kan op deze manier kennismaken met hun danstaal, en andersom krijgen de makers hiermee de kans hun werk landelijk onder de aandacht te brengen.

AFTER NEARLY LAND(e)SCAPING van Dario Tortorelli komt voort uit de reeks studies voor ‘ROMEO HEART’ en ontrafelt een nieuw hoofdstuk van de visie van de choreograaf. Tortorelli beschrijft dit werk als ‘bijna een dansstuk, bijna een toneelstuk, een filmscène of een installatie’; een combinatie van al deze vormen, gekoppeld aan een sterk gevoel voor schoonheid.

Met SOURCE gaat Conny Janssen terug naar de bron van het leven, de ademhaling. Vanuit het ontdekken van klanken die met de adem gemaakt worden ontstaat beweging. Beweging die vervolgens zijn eigen weg gaat. SOURCE is een onderdeel van de nieuwe locatievoorstelling MIRROR MIRROR die op 28 juni 2014 in première gaat in de Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven.

In DANCE wil Loïc Perela* aantonen dat dans een instrument is voor expressie en een manier om het lichaam te vieren en de ziel te laten reizen. Als we afstand nemen van stijlen en codes, wordt dansen dan niet een geweldige manier om in contact te komen met lichaam en geest?

* Sinds 2012 werkt choreograaf Loïc Perela onder de vleugels van Dansateliers aan zijn ontwikkeling als onafhankelijk choreograaf. Met ondersteuning van Dansateliers maakte hij de stukken Au creux de l’oreille (2012), FEAR (2013) en DANCE (2013, DANSLOKAAL 1) en nam hij deel aan ChoreoroamEurope. Dit jaar doet hij mee aan het internationale project Communicating Dance en werkt hij aan een nieuw stuk waar onze zintuigen vertrekpunt zijn.

DANCE is gecondenseerde fysicaliteit en emoitionaliteit, een mooie, verwarrende combinatie van levenslust en agressie. de Volkskrant
Tortorelli onderscheidt zich met dit werk nu al van andere choreografen en maakt zeker nieuwsgierig naar meer. Cultuurbewust.nl
De organische schoonheid van SOURCE is een vertrouwd baken. de Volkskrant
Dance [Loïc Perela] roept complexe vragen op over de essentie en noodzaak van dansen. Een knappe prestatie. Cultuurbewust.nl

Official Trailer

Three Hands Media

Credits

Dramaturgisch advies

Judith Wendel

Dramaturgisch advies

Lichtontwerp

Remko van Wely

Dansers

Adi Amit Christiaan de Donder Stein Fluijt Olive Lopez Mariko Shimoda Francesco Curci Karen Brinkman Kayla Tuggle Martijn Kappers

Choreografie

Conny Janssen Dario Tortorelli Loïc Perela

Techniek

Tjalling Bal

Repetitor

Michael Jahoda