Ingrid Berger Myhre

Ingrid Berger Myhre(37)

Choreograaf

Nationaliteit

Noors/Nederlands

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2018

Dansateliers, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Ingrid Berger Myhre naar voren voor de 6e editie van dit talentontwikkelingsproject.

Ingrid Berger Myhre (1987) behaalde een BA aan het MTD (Moderne Theater Dans, AHK (NL) en een MA Choreografie (onderzoek en performance) aan het EX.E.R.CE in CCN, Montpellier (FR). Sinds 2013 werkt ze met ondersteuning van Dansateliers, waar zij o.a. CURRENT (2013), STAFF (2014) en BLANKS (2017) ontwikkelde.

Taal en semiotiek zijn centrale elementen in haar artistieke werk. Ze gaat uit van tekst en beweging en hoe beide naast elkaar bestaan. Door subtiele wendingen aan te brengen geeft zij een twist aan bestaande conventies, context  en de verwachtingen die taal en beweging met zich meebrengen. In 2015 ontving ze the Arts Council Norway’s grant for graduated Artists. Het jaar daarna werd ze genomineerd voor the Council’s Artists Working Grant voor de periode 2016-2017. Haar solo BLANKS werd geselecteerd voor het internationale platform Aerowaves Twenty18.

Kristin de Groot (Dansateliers) over Ingrid Berger Myhre:Ingrid heeft een uitgelezen kijk op het combineren van tekst, dans, beeld en geluid. Door de intelligente manier waarop ze deze elementen samenbrengt maakt ze haar werk toegankelijk voor een breed publiek. Haar werk is uitnodigend, met een prettig, open karakter, is gelaagd en heeft humor. Als maker heeft ze een bijzonder originele manier van denken en is ze in staat op lichte en humoristische wijze zichzelf te relativeren.

We stelden Ingrid 3 vragen over haar werk in DANSLOKAAL 6. Lees hier de antwoorden.

Foto: © Sara Anke

Te zien in

DANSLOKAAL 6

Ingrid Berger Myhre, Tu Hoang, Dunja Jocic