Nukegara van Mariko Shimoda in FRAMED Extended © Andreas Terlaak

KAAPSE ZOMER

In Huis Conny Janssen Danst

9 - 27 jun 2021

Luid met Conny Janssen Danst de zomer in met een gevarieerd programma aan live dans op de Kaap. Van 9 t/m 27 juni zie je tijdens KAAPSE ZOMER nieuw en remastered werk van jonge makers: FRAMED Extended, DANSLOKAAL en Monuments in Solitude. Te zien in én gemaakt vanuit het hart van Huis Conny Janssen Danst.

Het bijzondere is dat we in deze periode juist een enorme creatieve energie hebben aangeboord, waarin andere talenten van de dansers de ruimte en aandacht kregen. Ik vroeg de dansers voor dit choreografische onderzoek FRAMED te gebruiken als inspiratiebron, als anker, om vervolgens de vleugels uit te slaan en een eigen route te bewandelen. We hebben nieuwe talenten laten ontkiemen. Conny Janssen

Het programma van KAAPSE ZOMER bestaat uit drie voorstellingen:

Nieuw: FRAMED Extended (9-20 juni)

Het resultaat van een choreografisch onderzoek met FRAMED als uitgangspunt uitgegroeid tot drie diverse, op zichzelf staande choreografieën:
> Nukegara van Mariko Shimoda
> Fremd (a) van Yanaika Holle
> Flawsome van Hiro Murata

+ Na afloop van FRAMED EXTENDED vindt er een nagesprek plaats met de makers over hun maakproces.

FRAMED Extended

Trailer

MONUMENTS IN SOLITUDE

23-27 juni, Wo t/m za: 20:30 uur, Zo: 19:00 uur

Persoonlijke danssolo’s gemaakt in sociale isolatie. Monuments in Solitude was in juni 2020 voor velen een eerste ervaring met live dans sinds de eerste lockdown. Tijdens KAAPSE ZOMER zijn de volgende solo’s te zien:

Monuments in Solitude

Aftermovie

DANSLOKAAL

23-27 juni, Wo t/m za: 19:00 uur, Zo 16.00 uur

Het jaarlijkse talentontwikkelingsproject voor jonge makers. Voor KAAPSE ZOMER werden drie werken geselecteerd uit de zesde en achtste editie van DANSLOKAAL:
> Warping Soul van Andreas Hannes (Dansateliers),
> Humane van Tu Hoang
> Do We Feel? van  Dalton Jansen

DANSLOKAAL 6 en 8

Kaapse Zomer

Wat vooraf ging

Na maanden repeteren was Conny Janssen Danst in februari ’21 klaar voor de tournee van de nieuwe voorstelling FRAMED. Maar met de premièredatum in zicht werden opnieuw de maatregelen rondom het coronavirus aangescherpt: theaters bleven gesloten.

Zoals de dansers tijdens de eerste lockdown werkten aan Monuments in Solitude en DANSLOKAAL, is ook tijdens de tweede lockdown een nieuw project opgestart: FRAMED Extended. Conny Janssen nodigde drie dansers uit voor een choreografisch onderzoek geïnspireerd op FRAMED. Op de geplande tourdagen van FRAMED werd nu nieuw werk ontwikkeld.

Veilig bezoek

Omdat er slechts 28 bezoekers per voorstelling kunnen plaatsnemen, hebben we besloten geen testuitslagen te vragen voor toegang.

FRAMED Extended van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
FRAMED Extended van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
FRAMED Extended van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
FRAMED Extended van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
FRAMED Extended van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
FRAMED Extended van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak

Credits

Coaching

Conny Janssen Erik Spruijt

Licht

Remko van Wely

Choreografie

Andreas Hannes Dalton Jansen Tu Hoang

IDEE & CONCEPT

Conny Janssen

Dansers

Laura Costa Ricky Nainggolan Alberto Albanese Hiro Murata Martijn Kappers Mariko Shimoda Maud Huizing Liza Wallerbosch Remy Tilburg Yanaika Holle Tu Ngoc Hoang

Actueel

FRAMED Extended in beeld