iET - Clairity

CLARITY

Live muziek, dans en video art i.s.m iET & Davide Bellotta

2016

Een voorstelling met live muziek, dans & video art rondom het nieuwe album van multi instrumentalist, vocalist en songwriter iET. Na een succesvolle premièrereeks in theater Walhalla, komt CLARITY in 2017 in verschillende vormen terug, o.a. tijdens theaterfestivals De Parade en Boulevard.

‘Clarity gaat over een moment van helderheid waarin je beseft wat werkelijk belangrijk is in het leven’

iET ken je van de voorstelling INSIDE OUT waar ze samen met drie andere muzikanten de muziek voor schreef en live speelde tijdens de voorstelling. Clarity is een samenwerking tussen iET, Conny Janssen Danst en de jonge choreograaf en video maker Davide Bellotta, en is onderdeel van het talentontwikkelingsproject CO-Lab.

De voorstelling Clarity is in 2016 gemaakt rondom het nieuwe album van iET wat gelijktijdig uitkwam. Davide Bellotta heeft de songs van Clarity uitgewerkt in dans en beeld met behulp van drie prachtige dansers* en intrigerende videobeelden die de live muziek van iET van een nieuwe dimensie voorzien. iET wordt bijgestaan door musici Budy Mokoginta, Thierry Castel en Mark Schilders. In samenwerking met Conny Janssen creëren iET, Davide Bellotta, de musici en de dansers een zinnenstrelende voorstelling voor oog en oor.

Clarity, het nieuwste album van iET
Clarity gaat over een moment van helderheid waarin je beseft wat werkelijk belangrijk is in het leven. Het gaat over jezelf zijn, het laten zien waar je voor staat en vanuit die kracht de verbinding aangaan met je omgeving. Het gaat over dat wat jou maakt tot wie je bent: familie, traditie, liefde. Het gaat over terug gaan naar de basis, je roots, naar wat jij thuis noemt en hebt genoemd. Het moment van helderheid waarin je ervaart dat je niet alleen onderdeel bent van het grotere geheel, maar daar ook een expliciete uiting van bent.

De geschiedenis van de instrumenten die te horen zijn op Clarity vormen een belangrijke inspiratie voor de voorstelling. iET heeft de muziek voor Clarity deels geschreven op instrumenten die ze van haar familie heeft geërfd, zoals de contrabas en de lapsteel guitar. Deze instrumenten vormen een connectie met haar verleden en vormen een groot deel van het gevoel waarmee Clarity is geschreven. In de video art van Davide Bellotta zullen ook foto’s en beelden te zien zijn van familie van iET die tot in de oorlogstijd een (muziek)band vormden: haar oom, tante en grootvader. Van deze band zijn helaas geen opnames: de band viel uit elkaar nadat bij een bombardement het familiehuis met de meeste instrumenten werd getroffen.

* Clarity is oorspronkelijk gemaakt voor en met de dansers Adi Amit, Yoko Ono Haveman en Ricardo Vera Afanador. Op De Parade en Boulevard wordt het stuk steeds in verschillende bezettingen gedanst
door 2 dansers.

Clarity op de Parade Rotterdam, foto: Rob Hogeslag
Clarity op de Parade Rotterdam, foto: Rob Hogeslag
Francesco Curci in Clarity op de Parade Rotterdam, foto: Rob Hogeslag
Budy Mokoginta in Clarity op de Parade Rotterdam, foto: Rob Hogeslag
Francesco Curci in Clarity op de Parade Rotterdam, foto: Rob Hogeslag
Clarity op de Parade Rotterdam, foto: Rob Hogeslag
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn
‘Een multidisciplinaire voorstelling die eigenlijk haast te mooi was voor dit luidruchtige festival… een poëtisch verhaal.’ Telegraaf
'een meesterwerk' Music Maker
‘de muzikale equivalent van een soort van sprookjesbos’ Written in music
‘fabelachtig mooie stem en sfeervolle songs’ Revolver Lust for Life

Credits

Video-art & choreografie

Muziek, compositie & live uitvoering

iET

Band

Budy Mokoginta

Overig

Thierry Castel Mark Schilders

Dansers

Adi Amit Ricardo Vera Afanador Yoko Ono Haveman Francesco Curci

Actueel

CLARITY tijdens Museumnacht010 en Motel Mozaïque

Live in INSIDE OUT: Budy Mokoginta

Live in INSIDE OUT: iET