iET (39)

Singer songwriter INSIDE OUT

Achter de mysterieuze naam iET gaat singer, songwriter en multi-instrumentalist Lisa van Viegen schuil.
In 2011 verschijnt uit het niets haar eerste EP, the Kitchen Recordings (Series 1). De EP is letterlijk opgenomen in de keuken van iET ‘Pure home made’, zo valt te lezen op de hoes en dus is het ook niet verwonderlijk dat alledaagse keukengeluiden subtiel in de opnamen verwerkt zijn, maar wel dat ze desondanks, of wellicht juist hierdoor, in staat is om de luisteraar mee te voeren naar haar eigen muzikale droomwereld.

In januari 2013 verschijnt de opvolger: ‘The Kitchen Recordings, Series 2. Deze keer neemt iET je mee in een bijzondere sfeer, gecreëerd door filmische muziek, met haar prachtige heldere stem en dromerige koortjes. Op dit album werkt iET samen met diverse bekende en minder bekende artiesten, zoals Janna Schra, Shirma Rouse, Stevie Ann, Pink Oculus, Mary Davis Jr. en Lilian Hak
Op 21 februari 2014 verscheen haar nieuwste album getiteld ‘So Unreal’.
Voor dit album werkte iET samen met Grammy Award winnende producer Russell Elevado (D’Angelo, Erykah Badu, Alicia Keys) uit New York. So Unreal heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Het album krijgt lovende kritieken van de Nederlandse en internationale pers, word uitgebracht in Japan door het label Sweet Soul Records en wereldwijd op vinyl door het in Londen gevestigde label Northern Shore.
iET word door Radio 6 uitgeroepen tot Soul & Jazz talent en genomineerd voor een award. Tevens toerde ze met haar band het land door als voorprogramma van soul zanger Alain Clark.

Dromerige warme melodieën, sterke teksten, spacy echoes, uitbundige koortjes en prachtige gelaagdheid zijn de sleutel woorden van dit album. iET ontpopt zich niet alleen als een zangeres met een gouden keel, ze toont zich een begenadigd liedjesschrijfster.” (Jazzism, OOR)

De komende periode brengt iET een aantal losse singles (liedjes) uit waarvan de eerste genaamd ”Try to Be” op 3 November is uitgekomen.

Lees hier alles over INSIDE OUT

iET werkt/werkte bij Conny Janssen Danst aan:

CLARITY (2016-2017)
INSIDE OUT (2015)

Uitgebrachte EP's en LP's

The Kitchen Recordings 1 (EP, 2011), The Kitchen Recordings 2 (EP, 2013), So Unreal (LP, 2014)

‹ Terug
Meer informatie
NL