Dans kijken thuis #5: DANSLOKAAL: Dario & Ryan

di 21 apr 2020

Sinds 2014 zet Conny Janssen Danst met DANSLOKAAL jaarlijks de deuren open voor een bonte verzameling dansmakers. In het talentontwikkelingsproject worden jonge makers uitgenodigd nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van Conny Janssen Danst. In samenwerking met creatieve partners Dansateliers en Korzo en selecteert Conny Janssen choreografietalent met diverse achtergronden. Het resultaat is voor het publiek te zien tijdens voorstellingsavonden in de eigen studio van Conny Janssen Danst, en sinds de vijfde editie ook on tour in verschillende theaters. En nu bieden we u thuis een online avond DANSLOKAAL aan, met twee werken uit de derde en vierde editie van DANSLOKAAL.
Foto boven: Scène uit FINAL (2016) van Ryan Djojokarso © Rob Hogeslag

Vanaf nu is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te doen voor het bekijken van onze films en voorstellingen. We zijn blij met elk bedrag. Ook leuk: word Vriend!

1. D NO BODY #2 ADI (Installed)
In 2015 ontwikkeld door DIVEinD/Dario Tortorelli in DANSLOKAAL 3
‘D NO BODY’ is een serie solo’s waarin Dario Tortorelli de gedaante ROMEO HEART onderzoekt door middel van andersmans lichaam. In het eerste hoofdstuk onderging het lichaam een fysieke transformatie door de installatie van honderd karakteristieke ROMEO HEART zonnebrillen in de ruimte. In dit nieuwe hoofdstuk is die ruimte al gecreëerd, en worden we aanvankelijk aangestaard door de schimmen uit het eerste hoofdstuk. Voor zijn nieuwste werk liet Dario zich inspireren door de popcultuur en artiesten die in hun imago spelen met gender. Adi’s personage bekijkt de identiteit van het lichaam dat langzaam afstand neemt van de toestand van installatie en toenadering zoekt tot het menselijke.

Credits:
Concept en choreografie: Dario Tortorelli (bewegingsonderzoek i.s.m. Adi Amit)
Uitvoering: Adi Amit
Kostuums en decor: Dario Tortorelli
Artistiek advies: Judit Ruiz Onandi, Angelo Novembre, Conny Janssen
Lichtontwerp: Remko van Wely
Muziek: ‘Love is lost’, bewerkt door Davide Bellotta
Camera & montage: Davide Bellotta / Three Hands
Met dank aan: Rodrigo Leite de Oliveira, Ann Van den Broek, Jorg Schellekens, Peggy Olislaegers, Michelle Bauer, Roberto Casarotto voor hun hulp en steun.

2. FINAL
In 2016 door Ryan Djojokarso gecreëerd in DANSLOKAAL 4
FINAL is het laatste deel van de reeks ’the life of a young unmarried couple’; diverse hoofdstukken waarin Ryan Djojokarso middels dans verhaalt over de ontmoeting, opkomst en neergang van een liefdesrelatie. In dit laatste deel proberen de personages er middels een ‘rebound’ definitief een einde aan te maken.

Credits:
Choreografie: Ryan Djojokarso
Dansers: Maud Huizing, Tu Ngoc Hoang, Nina Plantefève-Castryck, Remy Tilburg
Muziekontwerp: Jorg Schellekens
Lichtontwerp: Marcel Slagter
Camera & montage: Davide Bellotta / Three Hands
Met dank aan: Bram Jansen, Ellen Passage en Michelle Bauer

LEES HIER MEER OVER DANSLOKAAL. Heeft u een favoriete choreografie uit DANSLOKAAL die u nog eens wilt zien? Of wilt u iets kwijt over de werken die hierboven te zien zijn? Laat het ons weten!
Mailen kan via publiciteit@connyjanssendanst.nl

In tijden van verplicht thuisblijven is dit de vierde voorstelling die we online delen. Eerder deelden we al de registratie van locatievoorstellingen COURAGE (2016) en MIRROR MIRROR, de film HOMEportraits (2017) en de registratie van INSIDE OUT (2018). Volgende week zetten we een nieuwe film of voorstelling klaar.

Foto: Rob Hogeslag

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst