Dalton Jansen

Dalton Jansen

Docent Urban Contemporary

Dalton’s les is een mix van urban en moderne dans gericht op ritme, muzikaliteit, pulse en flow. Tijdens de les krijg je als danser de kans om zijn stijl te verkennen. Dalton’s werk is een combinatie van meerdere disciplines; zoals spoken word, hiphop, hedendaags en breakdance.

Bio
Danser en choreograaf Dalton Jansen (Rotterdam, 1993) studeerde in 2018 af aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) in Amsterdam. Zijn choreografieën begeven zich op het snijvlak van hip hop en contemporary dance. Dalton sleepte de afgelopen jaren, onder andere met The Double Collective, verschillende prijzen in de wacht en in 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op.

De laatste jaren onderzocht hij – in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten – zijn eigen dansvocabulaire onder de vleugels van Conny Janssen Danst, DOX en Productiehuis Theater Rotterdam (TR).

In 2022 ontving Dalton de ‘VSCD Jonge Zwaan 2022’ voor het maken van de meest indrukwekkende dansproductie voor de jeugd.

Open Class with Dalton Jansen

Dalton talks about his class