Maker in VERS&GERS: Dalton Jansen

Te zien van 20 t/m 23 juni: Inner Self pt. 2

Tijdens VERS&GERS – van 13 t/m 30 juni – laten jonge én gevestigde makers hun werk zien in HUIS Conny Janssen Danst op de Kaap. Danser en maker Dalton Jansen (Rotterdam, 1993) is één van hen.

Dalton Jansen is bepaald geen onbekende in HUIS Conny Janssen Danst: in het kader van de Nieuwe Makersregeling maakte hij in 2020 nieuw werk voor DANSLOKAAL 8, Dalton is vaak in de studio te vinden met workshops en repetities voor zijn gezelschap Black Birds én is docent Urban Contemporary in het aanbod aan open lessen van Conny Janssen Danst.

Over de maker

Danser en choreograaf Dalton Jansen (Rotterdam, 1993) studeerde in 2018 af aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) in Amsterdam. Zijn choreografieën begeven zich op het snijvlak van hip hop en contemporary dance. Dalton sleepte de afgelopen jaren, onder andere met The Double Collective, verschillende prijzen in de wacht en in 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op.

De laatste jaren onderzocht hij – in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten – zijn eigen dansvocabulaire onder de vleugels van Conny Janssen Danst, DOX en Productiehuis Theater Rotterdam (TR).

In 2022 ontving Dalton de ‘VSCD Jonge Zwaan 2022’ voor het maken van de meest indrukwekkende dansproductie voor de jeugd.

© Amanda Harput
© Amanda Harput

Over Inner Self pt. 2

Dalton creëerde in 2020 Inner Self pt. 1, waarin hij onderzoek deed naar het dierlijke aspect in de mens. Special voor VERS&GERS, maakte hij Inner Self pt. 2. Dit stuk gaat over de relatie tussen de mens en technologie. Zijn de dansers robots die worstelen met hun menselijke kant, of mensen die soms vergeten dat ze geen robots zijn?

Te zien in VERS&GERS

Het werk van Dalton Jansen is te zien in week 2 van VERS&GERS
Data: van di 20 t/m vr 23 jun 2023
Tijd: dagelijks om 20.30 uur
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst, Dolf Henkesplein 3, Rotterdam

Tickets VERS&GERS