Antonin Comestaz

Antonin Comestaz(44)

Choreograaf

Nationaliteit

Frans

Antonin Comestaz is een Franse choreograaf, gevestigd in Den Haag, die bekend staat om de speelse en inventieve benadering in zijn werk. Hij hanteert een gedetailleerde bewegingstaal met invloeden uit folk, mime, breakdance, commerciële dans, ballet, hedendaagse dans en cartoons. Binnen zijn choreografieën kunnen zich drastische verschuivingen van stijlen en genres voordoen, samengevoegd door een verfijnd gevoel voor het absurde.

Hij is afgestudeerd aan de Paris Opera Ballet School in 1999 en danste daarna bij de Paris Opera Ballet, The Hamburg Ballet, Tanz Theater München, Ballet Mainz en Scapino Ballet. Sinds 2013 focust Antonin zich op de ontwikkeling van zijn eigen werk als freelance choreograaf, met als doorbraak zijn cross-genre stuk “Out of the grey” bij Korzo.

In 2017 maakte hij als jonge choreograaf werk voor DANSLOKAAL 5. Korzo, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof hem naar voren voor de 5e editie van dit talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst.

Antonin ontving voor zijn speelse, eigenzinnige en zeer betrokken choreografische stijl al verschillende awards en nominaties. Zijn werk wordt regelmatig getoond op verschillende internationale festivals.

Te zien in

NEXT | So far, so good.

Antonin Comestaz|Vondelpark & De Parade

DANSLOKAAL 5

Davide Bellotta, Antonin Comestaz, Lana Čoporda