Andreas Hannes

Andreas Hannes(37)

Choreograaf & Docent Workshops

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2020

Dansateliers, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Andreas Hannes naar voren voor de 8e editie van dit talentontwikkelingsproject. Hij maakte WARPING SOUL voor vier dansers, dat succesvol werd ontvangen als hoogtepunt van de tour van 2020. Vanaf dat moment werd het opgepikt door zowel nationale als internationale festivals als Aerowaves, Spring Forward en Lowlands. In 2023 gaat de Europese tour verder met een tournee door Scandinavië.
Interesse om WARPING SOUL te boeken? Neem contact op >>.

Benieuwd om als danser te werken met Andreas? Schrijf je in voor week 1 van onze SummerDance Intensive 2023 in Huis Conny Janssen Danst, waar hij een 2-daagse workshop zal begeleiden.

Bio
Andreas Hannes (1987, Griekenland) is een eclectische maker die zwaartekracht en aerodynamische krachten onderzoekt. Hij gebruikt ritme en vibratie als bron voor het informeren en onthullen van het lichaam in omgevingen.

Andreas groeide op in een muzikale omgeving en danste veel in de huiskamer. Na het afronden van zijn studie klassieke percussie aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki (Griekenland), verhuisde hij naar Nederland om zijn passie voor film te volgen. Hij werkte als onafhankelijk regisseur en producent van korte films en was medeoprichter van Small House Productions, een platform voor internationale en interdisciplinaire projecten (2011-2015). In 2018 studeerde Andreas af aan de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling) met de voorstelling The City, waarin hij de kunst van ‘skipping’ (huppelen) liet zien. Hij won het Moving Forward Traject 2018 en de Young Art Support Amsterdam 2019, en produceerde het skippende vervolg Tremble.

In 2020 won hij de BNG DansPrijs en creëerde hij Warping Soul, een opdracht van Conny Janssen Danst, genomineerd door Dansateliers, en in samenwerking met Korzo, en werd hij geselecteerd voor Aerowaves Twenty ’22.

Andreas vat zijn artistieke werk samen onder de noemer van relationele, fysieke en metafysische afstand. Hij onderzoekt door te spelen met de nabijheid en spanningen tussen lichamen, tradities en disciplines die op het eerste gezicht misschien niet als relevant of boeiend worden beschouwd. Het spektakel, entertainment, sciencefiction en het verstrijken van tijd voeden zijn creatieve kracht, met alle sociale en politieke implicaties van dien.

In 2021-2022 was Andreas artist in residence bij ICK Dans Amsterdam, waar hij met het ensemble van het gezelschap Reverberated Emissions creëerde. Ook werkt hij samen met Cinedans FEST in Amsterdam als artistiek leider. Voor 2023-2024 werkt hij samen met Julidans Festival voor coproductie en presentatie van nieuw werk.

www.andreashannes.com

Andreas Hannes and the dancers he worked with in DANSLOKAAL 8, photo © Salih Kilic

Is/was als maker betrokken bij:

Warping Soul

Andreas Hannes | Europese tour

KAAPSE ZOMER

In Huis Conny Janssen Danst

DANSLOKAAL 8

Andreas Hannes, Dalton Jansen, Antonin Rioche