Conversation / choreografie: Shailesh Bahoran / foto: Leo van Velzen

Rotterdamse Lente 2

Roser Lopez Espinosa, Shailesh Bahoran & Conny Janssen

2015

Hoogtepunten uit DANSLOKAAL 2 – hét talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst. Met werk van: Shailesh Bahoran, Roser Lopez Espinosa & Conny Janssen

In DANSLOKAAL krijgen jonge dansmakers jaarlijks de kans om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van Conny Janssen Danst. De talentvolle choreografen Shailesh Bahoran (Korzo producties) en Roser Lopez Espinosa (Dansateliers) maakten in 2014 een sterke indruk tijdens de tweede editie van DANSLOKAAL. Na een reeks voorstellingen in Rotterdam biedt Conny Janssen Danst met ROTTERDAMSE LENTE deze jonge makers nu ook een landelijk platform. De avond wordt aangevuld met een korte choreografie van Conny Janssen.

CONVERSATION van Shailesh Bahoran is gestructureerd als een gesprek en stelt zich de volgende vragen: welke woorden gebruik ik om een gesprek te openen, hoe stuur ik het verloop van de conversatie en is het mogelijk te voorzien hoe het gesprek zal eindigen: hoopvol en positief of komt er onverwacht een kink in de kabel. De dansers zijn in gesprek, hun bewegingen vliegen als woorden door de ruimte, er vallen stiltes, er zijn onverwachte wendingen.

Met een eigen tactiek en cadans vindt tederheid subtiel zijn weg in HAND TO HAND van Roser López Espinosa. Twee dansers, hand in hand. Een eerlijk spel, in een afgebakende ruimte. Ze dansen een simpele dans, gevoelig en met precisie. De beweging als een streling, van hand tot hand.

ROTTERDAMSE LENTE geeft Conny Janssen de kans om binnen een kleinere, intieme context haar werk te onderzoeken en te ‘hergebruiken’. Ze breekt daarvoor bestaand werk open, brengt een aantal momenten opnieuw bij elkaar en laat zich verrassen door de nieuwe informatie die dat oplevert. RECHARGE is opgebouwd uit fragmenten van de voorstelling INSIDE OUT. Met een kleine groep dansers ontstaat er op basis van bijzondere momenten uit INSIDE OUT een nieuw werk, dat slechts in de verte nog refereert aan het oorspronkelijke.

Exclusief in Den Haag, Utrecht & Amsterdam:
extra choregrafie Heritage van Shailesh Bahoran

Conny Janssen heeft Shailesh Bahoran uitgenodigd om zijn solo Heritage uit het India Dans Festival 2013, terug op de planken te brengen. Heritage is tijdens de tournee van Rotterdamse Lente #2 te zien op 28, 29 en 30 mei in Den Haag, 2 & 3 juni in Utrecht en 5 & 6 juni Amsterdam.

Conversation / Choreografie: Shailesh Bahoran / Foto: Leo van Velzen
HAND TO HAND / Choreografie: Roser López Espinosa / Foto: Leo van Velzen
HAND TO HAND / Choreografie: Roser López Espinosa / Foto: Leo van Velzen
RECHARGE - Choreografie: Conny Janssen - Foto: Leo van Velzen.
RECHARGE - Choreografie: Conny Janssen - Foto: Leo van Velzen.
RECHARGE - Choreografie: Conny Janssen - Foto: Leo van Velzen.
RECHARGE - Choreografie: Conny Janssen - Foto: Leo van Velzen.
RECHARGE - Choreografie: Conny Janssen - Foto: Leo van Velzen.
‘In Hand to hand raken judo en dans verstrengeld. Een mooi zuiver werkje.’ De Volkskrant
'Conversation (Shailesh Bahoran) is waanzinnig interessant om naar te kijken.' Dansmagazine.nl
'bewondering voor Conny Janssen die het lef heeft om opnieuw naar een oude choreografie te kijken. Ik vind dat er prachtige nieuwe dingen uit zijn ontstaan, net als de natuur in de lente staan deze choreografen in volle bloei!’

Credits

Lichtontwerp

Remko van Wely

Coaching

Dansers

Milang Lie Meeuw Lew Lorenzo Ponteprimo Nick van de Ven Francesca Ciaffoni Remy Tilburg Adi Amit Christiaan de Donder Stein Fluijt Martijn Kappers Olive Lopez Mariko Shimoda

Choreografie

Conny Janssen Shailesh Bahoran Roser López Espinosa

Repetitor

Michael Jahoda

Techniek

Tjalling Bal

Actueel

Conny Janssen over ROTTERDAMSE LENTE #2