Conny Janssen over ROTTERDAMSE LENTE #2

di 26 mei 2015

Conny Janssen staat bekend om haar bijzondere voorstellingen die zowel in het theater als op locatie spelen. Ze werkt met een groot tableau dansers, gebruikt live muziek en doet dat in een indrukwekkend toneelbeeld. Voor ROTTERDAMSE LENTE laat ze de groots gemonteerde producties echter achter zich, om werk te maken voor de vlakke vloer theaters.

Conny Janssen over ROTTERDAMSE LENTE #2:
‘Jonge makers kunnen op deze manier hun werk presenteren aan programmeurs en aan het trouwe publiek van Conny Janssen Danst. Tegelijkertijd ontdekt het publiek een nieuwe generatie dansmakers. En ik vind het weer spannend om mijn dansers in werk te zien dat ik niet zelf gemaakt heb.

Conny Janssen over RECHARGE:
Het is belangrijk en inspirerend om me zo nu en dan los te maken van de groots gemonteerde producties die altijd een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Het is nodig om me te kunnen herbezinnen op mijn eigen werk. Rotterdamse Lente biedt me de kans om binnen een kleinere, intieme context mijn werk te onderzoeken en te ‘hergebruiken’. Ik breek daarvoor bestaand werk open, breng een aantal momenten opnieuw bij elkaar en laat me verrassen door de nieuwe informatie die dat oplevert. Ik word daarbij gedreven door de nieuwsgierigheid naar hoe het werk zou zijn geworden als ik andere keuzes had gemaakt.

RECHARGE is opgebouwd uit fragmenten van de voorstelling INSIDE OUT. Met een kleine groep dansers ontstaat er op basis van bijzondere momenten uit INSIDE OUT een nieuw werk, dat slechts in de verte nog refereert naar het oorspronkelijke.

ROTTERDAMSE LENTE #2 is te zien van 28 mei t/m 20 juli in 6 theaters. Bekijk hier de speellijst.

Foto: Carsten Lumière Sasse

Foto: Cartsen Lumière Sasse

Gerelateerd

Conny Janssen

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL