RECHARGE

Conny Janssen 'unplugged'

Conny Janssen staat bekend om haar bijzondere voorstellingen die zowel in het theater als op locatie spelen. Daarbij werkt ze met een groot tableau dansers en live musici in een indrukwekkend toneelbeeld. Speciaal voor de tournee van ROTTERDAMSE LENTE #2 ging Conny Janssen unplugged en liet ze de groots gemonteerde producties achter zich om werk te maken voor de vlakke vloer theaters.

RECHARGE is opgebouwd uit fragmenten van de voorstelling INSIDE OUT. Met een kleine groep dansers ontstaat er op basis van bijzondere momenten uit INSIDE OUT een nieuw werk, dat slechts in de verte nog refereert naar het oorspronkelijke.

Conny Janssen over RECHARGE:
Het is belangrijk en inspirerend om me zo nu en dan los te maken van de groots gemonteerde producties die altijd een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Het is nodig om me te kunnen herbezinnen op mijn eigen werk. ROTTERDAMSE LENTE biedt me de kans om binnen een kleinere, intieme context mijn werk te onderzoeken en te ‘hergebruiken’. Ik breek daarvoor bestaand werk open, breng een aantal momenten opnieuw bij elkaar en laat me verrassen door de nieuwe informatie die dat oplevert. Ik word daarbij gedreven door de nieuwsgierigheid naar hoe het werk zou zijn geworden als ik andere keuzes had gemaakt.

In de nazomer van 2015, bij de start van het nieuwe seizoen, is RECHARGE nog enkele malen te zien tijdens diverse festivals.

Sep 15 — Sep 15
print

Amare
Den Haag

TR Schouwburg
Rotterdam

De Schuur
Haarlem

Wennekerpand CBK
Schiedam

Downloads

Pers

Login

  • Vul hier in voor welke titel u publiceert
    U kunt deze stap ook overslaan
    U kunt deze stap ook overslaan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dans, expo en film op Fotofestival Schiedam

Van 15 t/m 24 oktober staat Schiedam in het teken van ‘Bewogen Beeld’, tijdens Fotofestival Schiedam. Wie aan beweging denkt, denkt aan dans,…

NL