Dans, expo en film op Fotofestival Schiedam

do 17 sep 2015

Van 15 t/m 24 oktober staat Schiedam in het teken van ‘Bewogen Beeld’, tijdens Fotofestival Schiedam. Wie aan beweging denkt, denkt aan dans, dus klopte de organisatie bij Conny Janssen Danst aan voor een samenwerking. RECHARGE is te zien tijdens de officiële opening van het festival op 15 oktober in het Wennekerpand (CBK Schiedam). Daarnaast zijn in voormalig hotel de Kroon de dansfilm[L]imitation van danser/filmmaker Davide Bellotta i.s.m. Kunsthal en de expositie CO-Lab | Fashion van Michelle Bauer en Martijn Kappers doorlopend te zien.

Do 15 okt ’15: DANS: RECHARGE
Conny Janssen Danst ‘unplugged’
Conny Janssen staat bekend om haar bijzondere voorstellingen die zowel in het theater als op locatie spelen. Daarbij werkt ze met een groot tableau dansers en live musici in een indrukwekkend toneelbeeld. Speciaal voor de tournee van ROTTERDAMSE LENTE #2 ging Conny Janssen unplugged en liet ze de groots gemonteerde producties achter zich om werk te maken voor de vlakke vloer theaters.
RECHARGE is opgebouwd uit fragmenten van de voorstelling INSIDE OUT. Met een kleine groep dansers ontstaat er op basis van bijzondere momenten uit INSIDE OUT een nieuw werk, dat slechts in de verte nog refereert naar het oorspronkelijke.

Conny Janssen over RECHARGE:
Het is belangrijk en inspirerend om me zo nu en dan los te maken van de groots gemonteerde producties die altijd een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Het is nodig om me te kunnen herbezinnen op mijn eigen werk. Dat biedt me de kans om binnen een kleinere, intieme context mijn werk te onderzoeken en te ‘hergebruiken’. Ik breek daarvoor bestaand werk open, breng een aantal momenten opnieuw bij elkaar en laat me verrassen door de nieuwe informatie die dat oplevert. Ik word daarbij gedreven door de nieuwsgierigheid naar hoe het werk zou zijn geworden als ik andere keuzes had gemaakt.

Tijdens de officiële opening van Fotofestival Schiedam presenteren vier dansers RECHARGE in CBK Schiedam Het Wennekerpand.

16 t/m 24 okt ’15: EXPO: CO-LAB | FASHION
Conny Janssen Danst i.s.m. Michelle Bauer & Martijn Kappers
Dit jaar is Conny Janssen Danst een nieuw talentontwikkelingsproject gestart onder de noemer CO-Lab. Dit laboratorium biedt jonge professionals de ruimte voor ontwikkeling en experiment met een multidisciplinair karakter. In het eerste traject werken Michelle Bauer (office- en educatiemedewerker bij Conny Janssen Danst en blogger voor Hotterdan) en danser en fotograaf Martijn Kappers samen onder de noemer CO-Lab | Fashion. Gedurende een jaar werken zij aan een portfolio waarbij dans, fotografie en mode worden samengebracht. De resultaten van hun samenwerking zijn tijdens Fotofestival Schiedam te zien in voormalig Hotel de Kroon.
Lees hier meer over CO-Lab

16 t/m 24 okt ’15: VIDEOCHOREO: [L]IMITATION
Conny Janssen Danst i.s.m. Davide Bellotta &. Kunsthal Rotterdam
Schoendesign, danskunst en video art komen samen in een markante productie van Kunsthal Rotterdam en Conny Janssen Danst.
Filmmaker én danser Davide Bellotta maakte de videochoreografie [L]imitation over twee bijzonder sterke karakters. Waar hun dansvoeten elkaar ontmoeten wordt het intens en sensueel. Dansers Adi Amit en Olive Lopez vertolken het intense voetenwerk in deze bijzondere film. De styling werd verzorgd door Michelle Bauer namens Hotterdan (www.hotterdan.nl ). Danser en fotograaf Martijn Kappers maakte een fotoreportage van het maakproces.
[L]imitation werd op 16 november 2013 voor het eerst vertoond op Blown Away en vervolgens opgenomen in de Kunsthal tentoonstelling ‘S.H.O.E.S.’ – Over hoge hakken en echte liefde. Tijdens Fotofestival Schiedam is de film doorlopend te zien in voormalig Hotel de Kroon.

Bekijk hier de website van Fotofestival Schiedam

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst