PHOBIA

Dans & fysiek theater i.s.m. Davide Bellotta

2018

Mix van dans en fysiek theater over hoe het leven soms kan aanvoelen. In wachtkamers bijvoorbeeld. Vier personages, ongemakkelijke stiltes, schichtige blikken. Angst voor wat er komt, angst voor de ander, maar vooral voor jezelf. Het levert grappige, pijnlijke, maar ook ontroerende scènes op in PHOBIA, een choreografie van Davide Bellotta voor vier dansers van Conny Janssen Danst.
Te zien van 17 t/m 21 augustus 2018 op Theaterfestival De Parade in Amsterdam.

PHOBIA is gechoreografeerd en geregisseerd door Davide Bellotta in het kader van DANSLOKAAL, het talentontwikkelingstraject van Conny Janssen Danst voor jonge en talentvolle choreografen. Naast Bellotta’s carrière als prominent danser bij Conny Janssen Danst, is hij sinds enkele jaren bezig met de ontwikkeling van zijn eigen werk. In 2017 werd de voorstelling CLARITY, van Bellotta en de zangeres iET, op meerdere festivals zeer goed ontvangen.

Davide Bellotta. Foto: Sabine van der Vooren

De voorstelling PHOBIA is gebaseerd op onderzoek naar angsten. Angst is een fundamenteel onderdeel van ons 1 bestaan. We hebben allen bepaalde angsten en ontwikkelen mechanismen om met deze angsten te kunnen leven. Wat gebeurt er als de angst het overneemt en onbedwingbaar wordt? Wat gebeurt er als de angst de manier waarop we leven en de manier waarop we met anderen omgaan verandert?

Website De Parade

Maud Huizing in Phobia, foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
“Absurdistische humor …. Jiskefetachtige ongemak” Het Parool
“Het is meteen herkenbaar en heel grappig….de liefde verschroeit in een spastische explosie.” De Cultuurpers

Credits

Dansers

Martijn Kappers

Dansers

Mariko Shimoda Maud Huizing Youp Scheffer

Choreografie

Davide Bellotta

Actueel

Dansers in afstudeerfilm Sabine van der Vooren