Dansers in afstudeerfilm Sabine van der Vooren

ma 25 jun 2018

Van 4 t/m 8 juli zijn vier dansers – Remy Tilburg, Adi Amit, Maud Huizing en Tu Hoang – te zien in de korte film Breath.Move. Met dit project studeert de jonge fotografe Sabine van der Vooren af aan de Willem de Kooning Academie.
Beeld boven: Filmstill uit Breath, Move.  met danser Remy Tilburg

Sabine van der Vooren over haar afstudeerproject:
Breathe, Move. gaat over de mentale en fysieke gevolgen van stress, als resultaat van prestatiedruk en faalangst. Daar tegenover staat een honger naar rust in jezelf, hoofd en lichaam. Het is een korte film, bestaande uit fotografie en filmfragmenten die elkaar afwisselen. Voor de Graduation Show heb ik een ruimte ingericht met een video installatie. In de film ervaar je een soort healing process. Binnenkomen en onweer voelen, bedrukkend en benauwend, maar de ruimte verlaten met een fijn, opgelucht gevoel. Hiervoor heb ik samengewerkt met filmmakers Laurens Neels, Nielson & Claus, dansers van Conny Janssen Danst en een sound composer, Sjoerd van Kampen.”

Filmstill uit Breath, Move. met danseres Adi Amit

Over de keuze om met de dansers van Conny Janssen Danst te werken zegt Sabine:
“In mijn derde studiejaar kreeg ik de opdracht één van de Conny Janssen Danst dansers te portretteren voor het project HOMEportraits. Dat was dusdanig interessant, dat ik ervoor koos om álle dansers van het gezelschap te portretteren voor mijn eindopdracht van dat jaar! De samenwerking met de dansers was superfijn. Voor de korte film in mijn Graduation Show raakte ik geïnspireerd door bewegingen uit de voorstelling INSIDE OUT en de choreografie PHOBIA van Davide Bellotta uit DANSLOKAAL 5. Daarom was het fijn om voor mijn afstudeerproject weer samen te kunnen werken met Tu, Remy, Adi en Maud.”

Filmstill uit Breath, Move. met danser Remy Tilburg

Breath,move. is onderdeel van de:
WdKA Graduation Show 2018
Wo 4 t/m zo 8 juli
Willem de Kooning Academie, Blaak 10, Rotterdam.
Bekijk hier het Facebookevent

Openingstijden:
Opening – Wo 4 juli, 17.00 -23.00 uur
Do 5 & vr 6 juli: 11.00 – 23.00 uur
Za 7 & zo 8 juli:11.00 – 18.00 uur

||

Gerelateerd

Adi Amit

medewerker

Lees meer

Remy Tilburg

medewerker

Lees meer

Maud Huizing

medewerker

Lees meer

Tu Ngoc Hoang

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst