Foto: Leo van Velzen

HOW LONG IS NOW

Live muziek: Alamo Race Track

2013

In 2012 maakte choreografe Conny Janssen de door pers en publiek bejubelde locatievoorstelling HOW LONG IS NOW in De Machinefabriek in Vlissingen en de RET Tramremise Hillegersberg in Rotterdam. Geïnspireerd door deze locaties creëerde zij met haar dansers en de band Alamo Race Track een meeslepend dansevenement dat avond aan avond uitverkocht was.

Deze adembenemende voorstelling is nu terug! De sfeer van de industriële, rauwe locaties blijft overeind door het inventieve toneelbeeld van Thomas Rupert in een voor het theater bewerkte versie van HOW LONG IS NOW. Ook live muziek ontbreekt niet: de vijf muzikanten van Alamo Race Track bouwen met hun composities mee aan de surreële wereld van muziek, dans en licht.

In HOW LONG IS NOW zien we een man alleen, verzonken in zijn eigen fantasie, in zijn eigen spel. Hij lijkt verloren in de grote, lege ruimte waar niets en niemand meer is. Langzaam wordt hij omringd door anderen; mannen en vrouwen die dansen, liefhebben, afscheid nemen, intimiteit zoeken, plezier maken. Zij bouwen een eigen, nieuwe wereld. Of haalt de tijd hen in en zijn dit slechts de flarden van een ooit geleefd bestaan?

HOW LONG IS NOW were in 2012 geproduceerd in opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia in het kader van het Zeeland Nazomer Festival.

Foto: Leo van Velzen
Foto: Leo van Velzen
Foto: Leo van Velzen
Foto: Leo van Velzen
Foto: Leo van Velzen
...zulke beelden alleen al maken HOW LONG IS NOW van Conny Janssen een plezier. NRC Handelsblad
Janssen manifesteert zich al twintig jaar als een van de belangrijkste choreografen van Nederland. Trouw
Fascinerend en dramaturgisch glashelder. De Volkskrant

Trailer

HOW LONG IS NOW

Interview met Conny Janssen

HOW LONG IS NOW

Credits

Muziek

Decorontwerp

Thomas Rupert

Lichtontwerp

Overig

Remko van Wely

Dramaturgie

Judith Wendel

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Repetitor

Michael Jahoda

Dansers

Martijn Kappers Kayla Tuggle Pedro Alves Cardoso Yanaika Holle Karen Brinkman Stein Fluijt Christiaan de Donder Francesco Curci Adi Amit Olive Lopez Mariko Shimoda

Choreografie

Conny Janssen

Geluidstechniek

Tjalling Bal

Buschauffeur

Mario Krabbendam

Actueel

Bezoek een inleiding

HOW LONG IS NOW opent de Nederlandse Dansdagen