Danser Yanaika Holle © Raymond de Vries

FRAMED 2021

Window on the city

2021

FOR ENGLISH INFO CLICK HERE

De nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst is een beeldend gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samenkomen om een gezamenlijke wereld te creëren.
Foto boven: © Raymond de Vries

CORONA UPDATE dd 12 mei 2021:
1. Tournee geannuleerd, geen voorstellingen in het theater

Tot ons grote verdriet is in verband met de coronamaatregelen de theatertournee van FRAMED geannuleerd. Waar we eerder hoopten op mogelijkheden eind mei, moeten we nu concluderen dat FRAMED niet in het theater te zien zal zijn.

2. FRAMED voor thuis
Er is een speciale versie van FRAMED waarmee de voorstelling verschillende keren per week thuis beleefd kan worden. Klik hier voor info en streamtickets.

———-

OVER FRAMED
In FRAMED maken we kennis met twaalf figuren, allen bewoners van dezelfde stad. In aaneengeschakelde scènes ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

Na de grote zaalvoorstellingen HOME, BROOS en KIEM, die allen vanuit een sterk persoonlijke urgentie gemaakt zijn, richt choreograaf Conny Janssen met haar nieuwe creaties voor de grote zaal de focus op beeld, beeldvorming en identiteit.

Nieuw in FRAMED is de grote rol voor video die wordt toegevoegd aan de voorstelling. Daarnaast werkt Conny Janssen opnieuw met een avontuurlijke groep dansers, bestaande uit jong talent en bekende gezichten. De muziek van FRAMED is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en ruige stadse soundbites.

Hiro Murata & Remy Tilburg in FRAMED. Foto: Andreas Terlaak

In FRAMED zien we verschillende levens in de stad: ieder in zijn eigen ritme en routine, ieder met zijn eigen verlangen. We creëren een associatieve wereld, een mozaïek van fragmenten waarin de figuren voorbijtrekken, ronddwalend in hun eigen gedachten. Juist in deze tijd, waarin we geïsoleerder leven dan we misschien willen, laten we zien dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met het gevoel dat achter onze dagelijkse levens schuilt.’ Conny Janssen

Let op: In FRAMED komen lichtflitsen en stroboscopische effecten voor. Dit kan bij mensen met epilepsie een aanval uitlokken.

Credits

Concept

Muziek

Toneelbeeld & video-ontwerp

Thomas Rupert

Video-ontwerp, camera & edit

Lichtontwerp

Remko van Wely

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Dramaturgie

Judith Wendel

Dansers

Alberto Albanese Adi Amit Laura Costa Tu Ngoc Hoang Yanaika Holle Maud Huizing Martijn Kappers Hiro Murata Ricky Nainggolan Mariko Shimoda Remy Tilburg Liza Wallerbosch

Choreografie

Conny Janssen

Repetitor

Erik Spruijt

Actueel

Nieuw in de webshop

Online bezoek van Vrienden en vrijwilligers